EUR: 311,17 Ft
CHF: 259,74 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb IX.kerület

Díjat nyert a Közös-többszörös

Közös-többszörös kategóriában bizonyult a legjobbnak Ferencváros! A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) az Európa Tanáccsal közösen 2008 óta minden évben meghirdeti a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Programját.

Az idei pályázati szakasznak két témája volt: az egyik a helyi polgárőrség és az önkormányzat együttműködése. A másik téma a „Közös-többszörös” – a településen élő romák és nem romák példaértékű közös(ségi) programjai és tevékenységei. Ezek kiemelt célja az olyan jó gyakorlatok felkutatása, mint a feszültségek enyhítése, a roma és nem roma párbeszéd elősegítése, az előítéletek csökkentése.


Ez utóbbi témában pályázott Roma Koncepciójával a ferencvárosi önkormányzat. A kerületi program céljai közt szerepel többek között a szegénységben, társadalmi szegregációban élők arányának, valamint a roma és nem roma népesség közti társadalmi különbségek csökkentése, továbbá a roma nők, valamint a szegény családban élő gyermekek helyzetének javítása. Kiemelt szerepet kapnak a társadalmi összetartozást, felzárkózást szolgáló programok a kulturális programoktól kezdve a gyerektáboroztatáson át az otthonfelújítási pályázati lehetőségekig.

A minden elemében előremutató, több más kerület és település által is követett Roma Koncepció méltán nyerte el az első díjat kategóriájában, amelyet a prezentációt követően Oláh Anna esélyegyenlőségi referens és Bácskai János polgármester vett át Schmidt Jenőtől, a TÖOSZ elnökétől.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.