EUR: 312,22 Ft
CHF: 261,42 Ft
2018. április 24., kedd
György

Egyéb Kecskemét

Diplomata hölgyek ismerkedtek hírösségeinkkel

A világ számos országából delegált 12 diplomata hölgy érkezett a napokban Kecskemétre, akiket dr. Mátrai Márta, az Országgyűlés háznagya és Szijjártó-Nagy Szilvia, a külgazdasági és külügyminiszter házastársa kísért el városunkba. A látogatás apropóját az adta, hogy a szervezők a Magyarországra akkreditált nagykövet asszonyok részére évente két alkalommal tartanak hasonló összejöveteleket.

Az idei programsorozat keretében a Városháza dísztermében fogadta a vendégeket Szemereyné Pataki Klaudia. Kecskemét polgármestere köszöntőjében bemutatta a város fontosabb épített, kulturális és gazdasági nevezetességeit, a szecessziós építészetet, Katona és Kodály örökségét, valamint a Mercedes-Benz által fémjelzett ipari fejlődést.


A nagykövetek a Városháza dísztermében nézhették végig az előadásokat.

Beszédének nyomatékot adott a Kecskemét City Balett és a Kodály iskola Aurin Leánykarának a fellépése, amelyek még a minden bizonnyal sok szép produkciót látott magas rangú delegációt is elkápráztatták. Végig mosolyogva, elismerő bólintásokkal és hosszas tapssal nyugtázták a világszínvonalú műsort.

A jeles vendégek ezután megtekintették a város több látványosságát, köztük a szecesszió hazai ágának emblematikus épületét, a Cifrapalotát is. A nagykövet asszonyok az alábbi országokat képviselték: Angola, Bulgária, Chile, Ecuador, Fülöp-szigetek, Indonézia, Kanada, Litvánia, Marokkó, Palesztina, Portugália, Ukrajna.

Kapcsolódó Cikkek

  • Fedezzük fel a természetet!

    Fedezzük fel a természetet!

    Teljes gőzzel üzemelnek a turisztikai látványosságok és a kirándulóhelyek Heves megyében. Alig vártuk, hogy végre birtokba vehessük a természetet a hosszú és – úgy látszott – véget nem érő telet követően. Megyénkben számos intézkedést tettek azért, hogy a jó idő beköszöntével mindenki ellátogathasson arra a helyre, amely télen még nem biztos, hogy alkalmas volt erre.

  • Betömik a lyukat

    Betömik a lyukat

    A tervek szerint – az időjárás függvényében – április 19-én, csütörtökön megkezdi a kivitelező az egri Csiky és Barkóczy utcák kereszteződésében keletkezett útbeszakadás helyreállítását. A munka nem egy önálló, ideiglenes megoldást jelent, hanem a már régóta tervezett, teljes, csapadékvíz-rendezési és felújítási program részeként valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Eger rendelkezésére álló forrásból.