EUR: 317,38 Ft
CHF: 279,89 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Kecskemét

Diplomata hölgyek ismerkedtek hírösségeinkkel

A világ számos országából delegált 12 diplomata hölgy érkezett a napokban Kecskemétre, akiket dr. Mátrai Márta, az Országgyűlés háznagya és Szijjártó-Nagy Szilvia, a külgazdasági és külügyminiszter házastársa kísért el városunkba. A látogatás apropóját az adta, hogy a szervezők a Magyarországra akkreditált nagykövet asszonyok részére évente két alkalommal tartanak hasonló összejöveteleket.

Az idei programsorozat keretében a Városháza dísztermében fogadta a vendégeket Szemereyné Pataki Klaudia. Kecskemét polgármestere köszöntőjében bemutatta a város fontosabb épített, kulturális és gazdasági nevezetességeit, a szecessziós építészetet, Katona és Kodály örökségét, valamint a Mercedes-Benz által fémjelzett ipari fejlődést.


A nagykövetek a Városháza dísztermében nézhették végig az előadásokat.

Beszédének nyomatékot adott a Kecskemét City Balett és a Kodály iskola Aurin Leánykarának a fellépése, amelyek még a minden bizonnyal sok szép produkciót látott magas rangú delegációt is elkápráztatták. Végig mosolyogva, elismerő bólintásokkal és hosszas tapssal nyugtázták a világszínvonalú műsort.

A jeles vendégek ezután megtekintették a város több látványosságát, köztük a szecesszió hazai ágának emblematikus épületét, a Cifrapalotát is. A nagykövet asszonyok az alábbi országokat képviselték: Angola, Bulgária, Chile, Ecuador, Fülöp-szigetek, Indonézia, Kanada, Litvánia, Marokkó, Palesztina, Portugália, Ukrajna.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.