EUR: 326,84 Ft
CHF: 281,30 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Belföld

Dobozba csomagolva hagyták a vonaton Zsömiéket

Egy budapesti pályaudvar diszpécsere riasztotta kétségbeesetten a Fehérkereszt Állatvédő Ligát, ugyanis egy üresen álló vonaton, valami nyöszörgött egy ülések között “felejtett”dobozban. Az állatvédők azonnal a helyszínre siettek, ahol egy édes kölyökkutya fogadta őket.

A Fehérkereszt Állatvédő Liga jogsegély szolgálati irodáját telefonon hívták a Keleti pályaudvar diszpécseri irodájából. A szívfacsaró történetről az állatvédő szervezet vezetője mesélt.


Zsömi már jól érzi magát
Forrás: Fehérkereszt Állatvédő Liga

– Azt közölték velünk, hogy beérkezett a pályaudvarra egy vonat és a szokásos átvizsgálás során a már üres vonaton találtak egy dobozt, melyet be akartak vinni a talált tárgyak közé. Ám a doboz mozogni kezdett és „hangokat is adott”. Erre azonnal kinyitották a dobozt és legnagyobb csodálkozásukra két, pár hetes kölyökkutyát találtak benne – mondta a Lokálnak Szilágyi István, a Fehérkereszt Állatvédő Liga elnöke.

– Munkatársaim azonnal kimentek megmenteni a két kis jövevényt akik nagyon rossz állapotban voltak. Kiderült, hogy férgesek és bolhásak. A szakszerű ellátás után azonban a két kis csöppség pár órán  belül abszolút jobban érezte magát – tudtuk meg Szilágyi Istvántól.


Mindkét utazó kölyök egy napon belül hozzáértő szerető gazdákhoz is került. Ám az állatvédő szervezet elnökének nővérét annyira meghatotta a történet és persze a kiskutyák cukisága is, hogy egyiküket Zsömit azonnal örökbe is fogadta.

– Zsömi nagyon hálás nekem, hogy megmentettem, mert gyakori találkozásainkkor rendületlenül jó házőrző módjára csak egyedül rám morog – nevette el magát Szilágyi István.

 

A Lokál az állatkínzás ellen!

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk! Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek! Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak!” Facebook-oldalunkat. Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon vagy küldje el a szerkesztoseg@lokal.hu címre. Bátran csatoljon fotót beszámolójához, hogy annak minél nagyobb hangot adjunk, ezzel növelve az esélyét, hogy az állatkínzó elnyeri méltó büntetését. Természetesen nem csak a tragédiával végződő esetekkel foglalkozunk. Sikertörténeteket, szerencsés kiszabadításokat, megmentéseket is megoszthatnak velünk. Ismerje meg a világ a névtelen hősöket is, akik folyamatos harcot vívnak a kegyetlen emberekkel!

Börtönt az állatkínzóknak! Kövessen minket a Facebookon:

https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

További cikkek: 

Kapcsolódó Cikkek

 • A kormány fogyasztóvédelmi politikájának középpontjában a családok védelme áll

  A kormány fogyasztóvédelmi politikájának középpontjában a családok védelme áll

  A kormány fogyasztóvédelmi politikájának középpontjában a családok védelme, biztonsága áll – hangsúlyozta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten, az Európai Bizottság Új megállapodás a fogyasztói érdekekért címen közzétett javaslatának társadalmi vitáján.

 • Nyolc új viharjelző állomást létesítenek a Balatonnál

  Nyolc új viharjelző állomást létesítenek a Balatonnál

  Nyolc új viharjelző állomást létesít a katasztrófavédelem a balatoni régióban, és folyamatosan fejleszti a viharjelző rendszereket a hazai tavak partjain, illetve a vizeken tartózkodók biztonsága érdekében – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kommunikációs szolgálata csütörtökön az MTI-vel.

 • A hétvégén is folytatódik a változékony idő

  A hétvégén is folytatódik a változékony idő

  A hétvégén is változékony lesz az idő: napsütésre, de záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A maximumok jellemzően 30 fok körül alakulnak, de vasárnap többfelé a 25 fokot sem éri el a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.