2018. január 23., kedd
Rajmund, Zelma

Egyéb Dunaújváros

Dunaújvárosért Díjat kapott a Vasas

Az idén 65. születésnapját ünneplő Vasas Táncegyüttes kapta a Dunaújvárosért Díjat az idén. A dunaújvárosi táncosok minden ünnepi rendezvényen, a március 15-i, az augusztus 20-i és az október 23-i megemlékezésekkor, valamint az adventi programsorozatban is meghatározó fellépői a színpadi műsoroknak. 

A Vasas Táncegyüttes mindössze egy évvel fiatalabb Dunaújvárosnál: az 1952-ben alapított tánccsapat népszerűsége évtizedek óta töretlen: jelenleg is mintegy száz tagja van. Az együttes már kezdetektől rendszeres fellépője volt a városi rendezvényeknek, emellett pedig a magyar tánchagyományok, a kulturális örökség egyik őrző „bástyája”. Ez utóbbi jegyében rendezték 1965-ben Dunaújvárosban a Vasas Néptánc Fesztivált.


Az augusztus 20-i dunaújvárosi műsorban is felléptek a Vasas táncosai

A Vasasnak nem a Dunaújvárosért Díj az első elismerése: 1998-ban megkapták a Pro Cultura Intercisae díjat. 2002-ben, az együttes alapításának ötvenedik születésnapján magával ragadó műsorral ajándékozták meg a dunaújvárosi közönséget. A Vasas Táncegyüttes várhatóan az idén is kiveszi a részét a hagyományos, több hétig tartó dunaújvárosi adventi programsorozatból.

Kapcsolódó Cikkek