2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Dunaújváros

Dunaújvárosért Díjat kapott a Vasas

Az idén 65. születésnapját ünneplő Vasas Táncegyüttes kapta a Dunaújvárosért Díjat az idén. A dunaújvárosi táncosok minden ünnepi rendezvényen, a március 15-i, az augusztus 20-i és az október 23-i megemlékezésekkor, valamint az adventi programsorozatban is meghatározó fellépői a színpadi műsoroknak. 

A Vasas Táncegyüttes mindössze egy évvel fiatalabb Dunaújvárosnál: az 1952-ben alapított tánccsapat népszerűsége évtizedek óta töretlen: jelenleg is mintegy száz tagja van. Az együttes már kezdetektől rendszeres fellépője volt a városi rendezvényeknek, emellett pedig a magyar tánchagyományok, a kulturális örökség egyik őrző „bástyája”. Ez utóbbi jegyében rendezték 1965-ben Dunaújvárosban a Vasas Néptánc Fesztivált.


Az augusztus 20-i dunaújvárosi műsorban is felléptek a Vasas táncosai

A Vasasnak nem a Dunaújvárosért Díj az első elismerése: 1998-ban megkapták a Pro Cultura Intercisae díjat. 2002-ben, az együttes alapításának ötvenedik születésnapján magával ragadó műsorral ajándékozták meg a dunaújvárosi közönséget. A Vasas Táncegyüttes várhatóan az idén is kiveszi a részét a hagyományos, több hétig tartó dunaújvárosi adventi programsorozatból.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.