2017. november 02., csütörtök
Achilles

Egyéb Dunaújváros

Dunaújvárosért Díjat kapott a Vasas

Az idén 65. születésnapját ünneplő Vasas Táncegyüttes kapta a Dunaújvárosért Díjat az idén. A dunaújvárosi táncosok minden ünnepi rendezvényen, a március 15-i, az augusztus 20-i és az október 23-i megemlékezésekkor, valamint az adventi programsorozatban is meghatározó fellépői a színpadi műsoroknak. 

A Vasas Táncegyüttes mindössze egy évvel fiatalabb Dunaújvárosnál: az 1952-ben alapított tánccsapat népszerűsége évtizedek óta töretlen: jelenleg is mintegy száz tagja van. Az együttes már kezdetektől rendszeres fellépője volt a városi rendezvényeknek, emellett pedig a magyar tánchagyományok, a kulturális örökség egyik őrző „bástyája”. Ez utóbbi jegyében rendezték 1965-ben Dunaújvárosban a Vasas Néptánc Fesztivált.


Az augusztus 20-i dunaújvárosi műsorban is felléptek a Vasas táncosai

A Vasasnak nem a Dunaújvárosért Díj az első elismerése: 1998-ban megkapták a Pro Cultura Intercisae díjat. 2002-ben, az együttes alapításának ötvenedik születésnapján magával ragadó műsorral ajándékozták meg a dunaújvárosi közönséget. A Vasas Táncegyüttes várhatóan az idén is kiveszi a részét a hagyományos, több hétig tartó dunaújvárosi adventi programsorozatból.

Kapcsolódó Cikkek

  • Budapest csillagai Mátyásföldön

    Budapest csillagai Mátyásföldön

    Elsősorban a tehetséggondozás, a művészeti, kulturális kapcsolatok építése, a nemzetközi kapcsolatok és az együttműködés erősítése volt a cél a XVI.

  • Hét évtizede közvetítik a magyar hagyományokat

    Hét évtizede közvetítik a magyar hagyományokat

    A Balassi Táncegyüttes hetven éve része Békéscsaba kulturális életének. Számos közös produkcióban szerepeltek már például a Jókai Színház művészeivel, de a városi rendezvényeken is rendszeresen láthatja a táncosokat a közönség.