2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Dunaújváros

Dunaújvárosért Díjat kapott a Vasas

Az idén 65. születésnapját ünneplő Vasas Táncegyüttes kapta a Dunaújvárosért Díjat az idén. A dunaújvárosi táncosok minden ünnepi rendezvényen, a március 15-i, az augusztus 20-i és az október 23-i megemlékezésekkor, valamint az adventi programsorozatban is meghatározó fellépői a színpadi műsoroknak. 

A Vasas Táncegyüttes mindössze egy évvel fiatalabb Dunaújvárosnál: az 1952-ben alapított tánccsapat népszerűsége évtizedek óta töretlen: jelenleg is mintegy száz tagja van. Az együttes már kezdetektől rendszeres fellépője volt a városi rendezvényeknek, emellett pedig a magyar tánchagyományok, a kulturális örökség egyik őrző „bástyája”. Ez utóbbi jegyében rendezték 1965-ben Dunaújvárosban a Vasas Néptánc Fesztivált.


Az augusztus 20-i dunaújvárosi műsorban is felléptek a Vasas táncosai

A Vasasnak nem a Dunaújvárosért Díj az első elismerése: 1998-ban megkapták a Pro Cultura Intercisae díjat. 2002-ben, az együttes alapításának ötvenedik születésnapján magával ragadó műsorral ajándékozták meg a dunaújvárosi közönséget. A Vasas Táncegyüttes várhatóan az idén is kiveszi a részét a hagyományos, több hétig tartó dunaújvárosi adventi programsorozatból.

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.