EUR: 324,38 Ft
CHF: 278,63 Ft
2018. július 18., szerda
Frigyes

Egyéb Dunaújváros

Dunaújvárosért Díjat kapott a Vasas

Az idén 65. születésnapját ünneplő Vasas Táncegyüttes kapta a Dunaújvárosért Díjat az idén. A dunaújvárosi táncosok minden ünnepi rendezvényen, a március 15-i, az augusztus 20-i és az október 23-i megemlékezésekkor, valamint az adventi programsorozatban is meghatározó fellépői a színpadi műsoroknak. 

A Vasas Táncegyüttes mindössze egy évvel fiatalabb Dunaújvárosnál: az 1952-ben alapított tánccsapat népszerűsége évtizedek óta töretlen: jelenleg is mintegy száz tagja van. Az együttes már kezdetektől rendszeres fellépője volt a városi rendezvényeknek, emellett pedig a magyar tánchagyományok, a kulturális örökség egyik őrző „bástyája”. Ez utóbbi jegyében rendezték 1965-ben Dunaújvárosban a Vasas Néptánc Fesztivált.


Az augusztus 20-i dunaújvárosi műsorban is felléptek a Vasas táncosai

A Vasasnak nem a Dunaújvárosért Díj az első elismerése: 1998-ban megkapták a Pro Cultura Intercisae díjat. 2002-ben, az együttes alapításának ötvenedik születésnapján magával ragadó műsorral ajándékozták meg a dunaújvárosi közönséget. A Vasas Táncegyüttes várhatóan az idén is kiveszi a részét a hagyományos, több hétig tartó dunaújvárosi adventi programsorozatból.

Kapcsolódó Cikkek

 • 2019-ben elkezdik végrehajtani a Modern falvak programot

  2019-ben elkezdik végrehajtani a Modern falvak programot

  Jövőre 135 milliárd forintot fordítanak az összesen 3500 milliárdos Modern városok programra, és megkezdődik a Modern falvak program végrehajtása is – jelentette be a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.