2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb Tatabánya Zalaegerszeg

Dupla ünnep a megújult bölcsiben

A legkisebbek egyik intézménye szépült meg Tatabányán. A Dózsakerti Bölcsőde egy több mint 120 millió forintos beruházásnak köszönhetően új külsőt és modern belsőt kapott.

A fejlesztések során nagy figyelmet fordítottak arra, hogy a gyermekeket a jövőben korszerűbb körülmények között és barátságosabb környezetben neveljék.


– Duplán ünnepelhettünk, egyrészt az intézmény 40. születésnapját, másrészt az épület teljes átalakítását – fogalmazott Schmidt Csaba polgármester. – Kívülről és belülről is megújult a bölcsőde, és ezúton is szeretném megköszönni a gyermekek, a szülők és az itt dolgozók türelmét, amit a munkálatok idején tanúsítottak. Bízom benne, hogy az intézmény továbbra is az önfeledt játék és a játékos nevelés helyszíne lesz.

A megújulás egybeesett az intézmény negyvenedik születésnapjával, tehát volt ok az ünneplésre

Szebb lett kívül is…

…belül is

Az önkormányzat fejlesztésének köszönhetően a bölcsőde energiahatékonyabb lett, új eszközöket kapott, amelyek a gyermekek fejlődését segíthetik. Ezenkívül az újításkor nagy hangsúlyt helyeztek az akadálymentesítésre is, továbbá az intézmény egy sószobával is gazdagodott, ami nagy segítség az asztmában szenvedő gyerekeknek.


A 40 éves intézmény átalakítása nagy örömöt okozott a kicsiknek, a szüleiknek és az intézmény összes munkatársának.

– Mivel az épület már negyvenéves, így fontos volt ez a felújítás – hangsúlyozta Farkas Tünde, a Tatabányai Egyesített Bölcsődék intézményvezetője. – Most már olyan infrastruktúrával rendelkezünk a beruházásnak köszönhetően, ami minden szempontból megfelel a mai kor követelményeinek.

Az ünnepélyes átadón egy kedves műsorral a kicsik is köszönetet mondtak az új bölcsődéjüknek. A nap zárásaként az intézmény csoportjai egy tortával ünnepelték a megújult épületet.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.