2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb Tatabánya Zalaegerszeg

Dupla ünnep a megújult bölcsiben

A legkisebbek egyik intézménye szépült meg Tatabányán. A Dózsakerti Bölcsőde egy több mint 120 millió forintos beruházásnak köszönhetően új külsőt és modern belsőt kapott.

A fejlesztések során nagy figyelmet fordítottak arra, hogy a gyermekeket a jövőben korszerűbb körülmények között és barátságosabb környezetben neveljék.


– Duplán ünnepelhettünk, egyrészt az intézmény 40. születésnapját, másrészt az épület teljes átalakítását – fogalmazott Schmidt Csaba polgármester. – Kívülről és belülről is megújult a bölcsőde, és ezúton is szeretném megköszönni a gyermekek, a szülők és az itt dolgozók türelmét, amit a munkálatok idején tanúsítottak. Bízom benne, hogy az intézmény továbbra is az önfeledt játék és a játékos nevelés helyszíne lesz.

A megújulás egybeesett az intézmény negyvenedik születésnapjával, tehát volt ok az ünneplésre

Szebb lett kívül is…

…belül is

Az önkormányzat fejlesztésének köszönhetően a bölcsőde energiahatékonyabb lett, új eszközöket kapott, amelyek a gyermekek fejlődését segíthetik. Ezenkívül az újításkor nagy hangsúlyt helyeztek az akadálymentesítésre is, továbbá az intézmény egy sószobával is gazdagodott, ami nagy segítség az asztmában szenvedő gyerekeknek.


A 40 éves intézmény átalakítása nagy örömöt okozott a kicsiknek, a szüleiknek és az intézmény összes munkatársának.

– Mivel az épület már negyvenéves, így fontos volt ez a felújítás – hangsúlyozta Farkas Tünde, a Tatabányai Egyesített Bölcsődék intézményvezetője. – Most már olyan infrastruktúrával rendelkezünk a beruházásnak köszönhetően, ami minden szempontból megfelel a mai kor követelményeinek.

Az ünnepélyes átadón egy kedves műsorral a kicsik is köszönetet mondtak az új bölcsődéjüknek. A nap zárásaként az intézmény csoportjai egy tortával ünnepelték a megújult épületet.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.