EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Győr

Eddig ilyet még nem látott Győr!

Egy különleges sportág, a bothúzás világversenyének adott otthont Győr nemrég, a magyarok mellett tizenkét ország atlétái bizonyíthattak.

Nem csak erő, technika és gyorsaság is kell ehhez a különleges sporthoz
Fotó: O. Jakócs Péter

Az Olimpiai Sport Parkban az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál után újabb jelentős sporteseményen vehettek részt az érdeklődők. Ezúttal egy számunkra igencsak különleges sport, a bothúzás mutatkozott be Győrben. Mindkét nap hat-hat súlycsoportban mérték össze erejüket a versenyzők, férfiak és nők egyaránt.


A hölgyek is mindent beleadtak…
Fotó: O. Jakócs Péter

A bothúzás ősi jakut sport, amely Szibériában nemzeti sportnak számít. Jakutföldön döntöttek úgy egy évtizede, hogy megismertetik az egész világgal: világversenyt rendeztek, ahová magyar versenyzőnket, Darázs Ádámot is meghívták. Hazatérve ő honosította meg itthon ezt a sportot.

Dagadtak az izmok a bothúzás közben
Fotó: O. Jakócs Péter

A bothúzás és a magyarok viszonyáról Darázs Ádám beszélt, aki elmondta, bár a bothúzás legjobbjai magasan az oroszok és a jakutok, már a mi versenyzőink is a nemzetközi középmezőny tetején állnak, egy szinten az amerikaiakkal, a finnekkel és a lengyelekkel. Kiderült az is, kétféle versenyző van, a 250 kilogrammos, és a gyors, technikás. Tehát ez a sport mindenképp az erő és a gyorsaság ügyes kombinációján alapul. Darázs nagy reményeket fűzött Dávid Vanesszához. Nem csalódott, hiszen ezúttal is sikerült bizonyítania.


Dávid Vanessza nyert a hölgyeknél a Bothúzó Világ Kupán
Fotó: O. Jakócs Péter

Vanessza egyébként még sosem volt ekkora versenyen, eddig a balatoni Európa Kupa volt számára a legnagyobb megmérettetés, ahol könnyedén vette az akadályokat, így első helyen végzett. Azóta már tudjuk: a magyar hölgy a győri bothúzó Világ Kupa első helyének is örülhetett.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.