EUR: 325,99 Ft
CHF: 280,66 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Egyéb Győr

Eddig ilyet még nem látott Győr!

Egy különleges sportág, a bothúzás világversenyének adott otthont Győr nemrég, a magyarok mellett tizenkét ország atlétái bizonyíthattak.

Nem csak erő, technika és gyorsaság is kell ehhez a különleges sporthoz
Fotó: O. Jakócs Péter

Az Olimpiai Sport Parkban az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál után újabb jelentős sporteseményen vehettek részt az érdeklődők. Ezúttal egy számunkra igencsak különleges sport, a bothúzás mutatkozott be Győrben. Mindkét nap hat-hat súlycsoportban mérték össze erejüket a versenyzők, férfiak és nők egyaránt.


A hölgyek is mindent beleadtak…
Fotó: O. Jakócs Péter

A bothúzás ősi jakut sport, amely Szibériában nemzeti sportnak számít. Jakutföldön döntöttek úgy egy évtizede, hogy megismertetik az egész világgal: világversenyt rendeztek, ahová magyar versenyzőnket, Darázs Ádámot is meghívták. Hazatérve ő honosította meg itthon ezt a sportot.

Dagadtak az izmok a bothúzás közben
Fotó: O. Jakócs Péter

A bothúzás és a magyarok viszonyáról Darázs Ádám beszélt, aki elmondta, bár a bothúzás legjobbjai magasan az oroszok és a jakutok, már a mi versenyzőink is a nemzetközi középmezőny tetején állnak, egy szinten az amerikaiakkal, a finnekkel és a lengyelekkel. Kiderült az is, kétféle versenyző van, a 250 kilogrammos, és a gyors, technikás. Tehát ez a sport mindenképp az erő és a gyorsaság ügyes kombinációján alapul. Darázs nagy reményeket fűzött Dávid Vanesszához. Nem csalódott, hiszen ezúttal is sikerült bizonyítania.


Dávid Vanessza nyert a hölgyeknél a Bothúzó Világ Kupán
Fotó: O. Jakócs Péter

Vanessza egyébként még sosem volt ekkora versenyen, eddig a balatoni Európa Kupa volt számára a legnagyobb megmérettetés, ahol könnyedén vette az akadályokat, így első helyen végzett. Azóta már tudjuk: a magyar hölgy a győri bothúzó Világ Kupa első helyének is örülhetett.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.