2018. július 23., hétfő
Lenke

Egyéb X.kerület

Edit követi a hangját

Nyíregyházáról indult, jelenleg Kőbányán él Zentai Edit, akinek a hangjával rádiókban, reklámokban, rendezvényeken is találkozhattak már olvasóink. Gyerekkori álmait követve énekesi karrierjét (is) építgetve döntött úgy, hogy a fővárosban kezd új életet két gyermek édesanyjaként.

– Emlékszem, hogy már gyerekként fogékony voltam a zenére, és anyukám által hallgatott dalokat énekeltem, ha egyedül voltam otthon – emlékezett vissza a nyíregyházi gyermekkora és a karrier indulására Zentai Edit, a Kőbányán élő műsorvezető-énekes. – Amikor magamban daloltam, mindig azt képzeltem, hogy egyszer ezt egy nagy színpadon embereknek is előadhatom. Szép lassan eljutottam odáig, hogy iskolai énekkarba kerültem, és akár maradhattam is volna ezen a vonalon, de az élet máshogy alakult.


Már gyerekként is énekesnő akart lenni

Korán férjhez ment és két gyermeknek is életet adott, ami azt jelentette, hogy egy időre biztosan háttérbe kell szorítania gyerekkori álmait.

– Nem kerültem távol a zenétől, mert anyaként is énekeltem, igaz, csak otthon vagy később karaokebulikban. Aztán évekkel később az akkor tizenhárom éves lányom mondta, hogy miért nem indulok el az akkoriban debütáló Megasztár című műsorban. Nevettem, ugyan, 36 évesen mit keresnék én ott. Aztán csak elmentem a meghallgatásra, és nem bántam meg, annak ellenére, hogy nem lettem szó szerint megasztár, de a beköltözésig eljutottam.


Edit a kezdőlökést megkapta, és egy nyíregyházi zenekar meg is kereste, amely pont az ő karakterét akarta a mikrofonja előtt látni. Az üzlet beindult és a helyi rádió is lecsapott rá, reggeli műsorvezetőként alkalmazták.

– Ezer fokon égtem műsorvezetőként, énekesként és rádiósként, közben kozmetikusként dolgoztam. A mostani párom pedig azt javasolta, költözzek a fővárosba, ahol több lehetőség adódik. Mondhatni, új életet kezdtem. Jelenleg itthonról készítek műsorokat, reklámokat, valamint esküvőkön, rendezvényeken dolgozom műsorvezetőként, ceremóniamesterként vagy épp énekesként.

Minden megy otthonról (Fotó: Máté Krisztián)

Az utóbbiról sem mondott le, annak ellenére, hogy nagyon nehéz a legnagyobbak közé emelkedni. Nagy álma, hogy egyszer saját dalát dúdolják az emberek, a fiókban pedig már hever is néhány kész vagy félkész nóta.

– Sokrétű az életem, de még mindig azt mondom, keresem a helyem. Budapestet és szűkebb otthonomat, Kőbányát viszont már megszoktam, sőt azt mondom, két otthonom van, Nyíregyháza és Kőbánya.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.