EUR: 312,22 Ft
CHF: 261,42 Ft
2018. április 24., kedd
György

Egyéb Győr

Egykori polgármesterek előtt tisztelegtek

Győrben mindig is nagy gondot fordítottak az elődök tiszteletére. Most a Nádorvárosi Köztemetőben restaurálták a város négy neves polgármesterének díszsírhelyét. 2015 óta mintegy 150 millió forintot fordítottak a temető felújítására, köztük a ravatalozó, a kerítés, a zöldterületek rendbetételére.

Nemrég érkezett el az idő, hogy négy jeles polgármester síremlékére kerüljön sor, így Farkas Mátyás, Szauter Ferenc, Zechmeister Károly és Wennes Jenő nyughelye újult meg. Az évtizedek során felhalmozódott szennyeződést lézeres technológiával távolították el, a sírhelyeket vízüveggel impregnálták és murvázták. A felújítások természetesen folytatódnak, további díszsírhelyek újulnak meg. 

Győrben mindig is fontos volt az elődök tisztelete
Fotó: O. Jakócs Péter

Kapcsolódó Cikkek

  • Fedezzük fel a természetet!

    Fedezzük fel a természetet!

    Teljes gőzzel üzemelnek a turisztikai látványosságok és a kirándulóhelyek Heves megyében. Alig vártuk, hogy végre birtokba vehessük a természetet a hosszú és – úgy látszott – véget nem érő telet követően. Megyénkben számos intézkedést tettek azért, hogy a jó idő beköszöntével mindenki ellátogathasson arra a helyre, amely télen még nem biztos, hogy alkalmas volt erre.

  • Betömik a lyukat

    Betömik a lyukat

    A tervek szerint – az időjárás függvényében – április 19-én, csütörtökön megkezdi a kivitelező az egri Csiky és Barkóczy utcák kereszteződésében keletkezett útbeszakadás helyreállítását. A munka nem egy önálló, ideiglenes megoldást jelent, hanem a már régóta tervezett, teljes, csapadékvíz-rendezési és felújítási program részeként valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Eger rendelkezésére álló forrásból.