2017. november 02., csütörtök
Achilles

Egyéb Győr

Egykori polgármesterek előtt tisztelegtek

Győrben mindig is nagy gondot fordítottak az elődök tiszteletére. Most a Nádorvárosi Köztemetőben restaurálták a város négy neves polgármesterének díszsírhelyét. 2015 óta mintegy 150 millió forintot fordítottak a temető felújítására, köztük a ravatalozó, a kerítés, a zöldterületek rendbetételére.

Nemrég érkezett el az idő, hogy négy jeles polgármester síremlékére kerüljön sor, így Farkas Mátyás, Szauter Ferenc, Zechmeister Károly és Wennes Jenő nyughelye újult meg. Az évtizedek során felhalmozódott szennyeződést lézeres technológiával távolították el, a sírhelyeket vízüveggel impregnálták és murvázták. A felújítások természetesen folytatódnak, további díszsírhelyek újulnak meg. 

Győrben mindig is fontos volt az elődök tisztelete
Fotó: O. Jakócs Péter

Kapcsolódó Cikkek

  • Budapest csillagai Mátyásföldön

    Budapest csillagai Mátyásföldön

    Elsősorban a tehetséggondozás, a művészeti, kulturális kapcsolatok építése, a nemzetközi kapcsolatok és az együttműködés erősítése volt a cél a XVI.

  • Hét évtizede közvetítik a magyar hagyományokat

    Hét évtizede közvetítik a magyar hagyományokat

    A Balassi Táncegyüttes hetven éve része Békéscsaba kulturális életének. Számos közös produkcióban szerepeltek már például a Jókai Színház művészeivel, de a városi rendezvényeken is rendszeresen láthatja a táncosokat a közönség.