2017. november 14., kedd
Aliz

Belföld

Egyre népszerűbbek a balatoni kempingek

Egyre népszerűbbek a balatoni kempingek: a Balatontourist Kft. által üzemeltetett 12 tó körüli kemping a nyáron mintegy 1,4 milliárd forint szállásdíjbevételt és 10 százalékos forgalomnövekedést ért el – közölte a Magyar Időkkel a társaság ügyvezetője.

Nagy Gábor elmondta, hogy a balatonfüredi Füred Kemping és Üdülőfalu volt a legnépszerűbb, itt az összes vendég 23 százalékát regisztrálták, a kempingezők több mint fele pedig a Siófok-Szabadifürdőn lévő Aranypart és a szemesi Vadvirág üdülőfalvakban szállt meg. Jelentős a révfülöpi Napfény, az ex-autóskempingként jegyzett Mirabella és a keszthelyi Zala Kemping látogatottsága is.


A kempingekben a magyar vendégek után a német, a holland, a dán, a lengyel és az osztrák turisták voltak a legtöbben az idén.

Nagy Gábor kitért arra, hogy a Siófok-Sóstói Ifjúság Kemping jövőre már nem tartozik a céghez, miután új tulajdonba került. A 2012-ben felszámolásba vont – felújításra szoruló és nem vízparti – létesítmény tulajdonjogára az üzemeltető Balatontourist nem pályázott. Megjegyezte, hogy a piacon jól prosperáló kempingek már az elmúlt öt évben elkeltek a Balatonnál, a Balatontourist és tulajdonosainak üzleti modellje pedig továbbra is az, hogy nem ingatlanvásárlásba invesztálnak, hanem üzemeltetéssel foglalkoznak.


A cég vezetője visszásna” tartja, hogy a sajtó egy része ennek ellenére állítja, hogy tulajdonosaik “felvásárolták” a fél Balatont, ha pedig nem vesznek meg egy kempinget, akkor viszont bukásként állítják be az ügyletet. Az ügyvezető szerint egyáltalán nem meglepő, hogy az évekkel ezelőtt felszámolási eljárás alá került balatoni kempingek mostanra gazdát cserélnek. Az Ifjúság Kempingen kívül a jövőben előfordulhat ez például a jelenleg ugyancsak felszámolási eljárás alatt lévő zalakarosi Termál Kemping és a balatonszemesi Vadvirág Kempingek esetében is, amelyekre szintén nem terveznek ajánlatot tenni – mondta Nagy Gábor az interjúban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megállíthatatlan a magyar gazdaság növekedési üteme

  Megállíthatatlan a magyar gazdaság növekedési üteme

  Gyorsult a magyar gazdaság növekedési üteme a harmadik negyedévben – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kedden az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb GDP-adatait kommentálva.

 • Czibere: Infokommunikációs távszolgáltatás indul látássérülteknek

  Czibere: Infokommunikációs távszolgáltatás indul látássérülteknek

  Infokommunikációs távszolgáltatást indít látássérülteknek a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ), a projektet a kormány 470 millió forinttal támogatja – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

 • Húrok közé csap a politikus

  Húrok közé csap a politikus

  Immár hetedik alkalommal zenél együtt dr. György István, Budapest Főváros kormánymegbízottja Póka Egonnal, a Kőbányai Zenei Stúdió társalapítójával az ”Adjunk a húroknak… és a rászorulóknak is!