EUR: 323,42 Ft
CHF: 285,90 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb

El se hinné! Ezek az idei ősz slágertermékei

Miközben pár évvel ezelőtt még végeláthatatlan mennyiségű üzletet kellett bejárnunk, ha igazán jó áron és jó minőségben szerettünk volna hozzájutni a vágyott kandallónkhoz vagy akár a lombfújónkhoz, ma már a fotelunkban ülve is megszerezhetjük. Egy online pláza felmérése szerint, ma már az sem ritkaság, hogy valaki a mezőgazdasági gépét is az internet segítségével szerzi be.

Kerti ház, traktor, infraszauna, robotporszívó vagy akár elektromos kandalló, többek között ezek az idei ősz slágertermékei a hazai online piacon. A Mall.hu felmérésében 10 ezer online vásárló szokásait vetette össze, amiből az derült ki, az ősz beköszöntével jelentősen megnőtt az érdeklődés a kertrendezéshez használt szerszámok iránt, nagyon kelendőek lettek a „robotosított” kerti szerszámok is. Ilyen például gereblyét kiváltó elektromos lombszívó, amiből idén 98 százalékkal több fogyott, mint tavaly ilyenkor. Bár a balták sosem mennek ki a divatból, egyre többen könnyítik meg a munkájukat a rönkhasító gép beszerzésével.


Érdekes változás, hogy ma már olyan, kifejezettem komplex és nagyméretű eszközöket is a neten vásárolunk, amikről korábban nem gondoltuk volna, hogy webáruházból is rendelhetők. Az egyik legkelendőbb cikk a régen sufniként emlegetett kerti ház, melyből idén több mint háromszor annyi fogyott, mint tavaly, és több mint hétszer annyi, mint Csehországban. A kisház mellett egyre többen vásárolnak a neten kerti traktort és komplett infraszaunát is.

Úgy tűnik sok háziasszony rájött mennyi időt spórolhat meg akkor, ha csak egy gombnyomással megoldhatja a takarítást. Ennek köszönhetően a mesterséges intelligenciával, gépi tanulással felvértezett a robotporszívók is egyre több háztartásban megtalálható. De népszerűek a nagyobb tudású, wifin keresztül, okostelefonos applikációval irányítható készülékek is.


Természetesen a hideg napok beköszöntével sokan a neten vásárolják meg a kandallókat és kályhákat is. Szerencsére az elővigyázatosságnak köszönhetően igazi toptermék a digitális szén-monoxid mérő is. De egyre nagyobb divatba jön a távirányítós, valódi tűzlobogást imitáló LED-képernyős elektromos kandalló is.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.