2018. március 18., vasárnap
Sándor, Ede

Egyéb

El se hinné! Ezek az idei ősz slágertermékei

Miközben pár évvel ezelőtt még végeláthatatlan mennyiségű üzletet kellett bejárnunk, ha igazán jó áron és jó minőségben szerettünk volna hozzájutni a vágyott kandallónkhoz vagy akár a lombfújónkhoz, ma már a fotelunkban ülve is megszerezhetjük. Egy online pláza felmérése szerint, ma már az sem ritkaság, hogy valaki a mezőgazdasági gépét is az internet segítségével szerzi be.

Kerti ház, traktor, infraszauna, robotporszívó vagy akár elektromos kandalló, többek között ezek az idei ősz slágertermékei a hazai online piacon. A Mall.hu felmérésében 10 ezer online vásárló szokásait vetette össze, amiből az derült ki, az ősz beköszöntével jelentősen megnőtt az érdeklődés a kertrendezéshez használt szerszámok iránt, nagyon kelendőek lettek a „robotosított” kerti szerszámok is. Ilyen például gereblyét kiváltó elektromos lombszívó, amiből idén 98 százalékkal több fogyott, mint tavaly ilyenkor. Bár a balták sosem mennek ki a divatból, egyre többen könnyítik meg a munkájukat a rönkhasító gép beszerzésével.


Érdekes változás, hogy ma már olyan, kifejezettem komplex és nagyméretű eszközöket is a neten vásárolunk, amikről korábban nem gondoltuk volna, hogy webáruházból is rendelhetők. Az egyik legkelendőbb cikk a régen sufniként emlegetett kerti ház, melyből idén több mint háromszor annyi fogyott, mint tavaly, és több mint hétszer annyi, mint Csehországban. A kisház mellett egyre többen vásárolnak a neten kerti traktort és komplett infraszaunát is.

Úgy tűnik sok háziasszony rájött mennyi időt spórolhat meg akkor, ha csak egy gombnyomással megoldhatja a takarítást. Ennek köszönhetően a mesterséges intelligenciával, gépi tanulással felvértezett a robotporszívók is egyre több háztartásban megtalálható. De népszerűek a nagyobb tudású, wifin keresztül, okostelefonos applikációval irányítható készülékek is.


Természetesen a hideg napok beköszöntével sokan a neten vásárolják meg a kandallókat és kályhákat is. Szerencsére az elővigyázatosságnak köszönhetően igazi toptermék a digitális szén-monoxid mérő is. De egyre nagyobb divatba jön a távirányítós, valódi tűzlobogást imitáló LED-képernyős elektromos kandalló is.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

 • Kisdiákok nagy szavalása

  Kisdiákok nagy szavalása

  Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.

 • Jön a Blues Brother show!

  Jön a Blues Brother show!

  Megtartották az olvasópróbáját a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciónak a Soproni Petőfi Színházban.