EUR: 323,08 Ft
CHF: 276,76 Ft
2018. július 17., kedd
Endre, Elek

Egyéb Eger

Elismerés az egri polgárőröknek

A napokban a Nagyvárosi Bűnmegelőzési Program zárásaként kelet-magyarországi regionális fórumot tartottak Nyíregyházán, ahol Eger Önkormányzatát Rázsi Botond alpolgármester képviselte. A regionális fórumra meghívták a tíz érintett nagyváros önkormányzatát. Nyíregyháza, Békéscsaba és Eger képviselője mellett a keleti országrész rendőrkapitányságainak és polgárőr-egyesületeinek vezetői vettek részt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságon rendezett eseményen.

Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) elnöke elmondta: teljesültek azok a célkitűzések, amelyeket a program 2016. februári indításakor tűztek ki. Az országos vezető városunk vonatkozásában örömhírt is megosztott: bejelentette, hogy a Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatát adományozza az Eger Agria Polgárőr Egyesületnek, valamint 100 ezer forint működési célú támogatással jutalmazza a szervezetet az Egerben végzett bűnmegelőző munkáért.


Elismerősen szóltak a részt vevők hazánk polgárőr tevékenységéről

Javuló közbiztonság

Egerben a rendőrségi közbiztonsági beszámoló szerint egy év alatt 5 százalékkal (90-nel) csökkent a regisztrált bűncselekmények száma, 2011-hez képest pedig megfeleződött! A kiemelten kezelt bűncselekmények száma egy év alatt 18,7 százalékkal mérséklődött. A bűnügyi statisztikában a lopások aránya a legmagasabb, egy év alatt 18 százalék fölötti a csökkenés, s ez a pozitív tendencia évek óta megfigyelhető. A garázdaságok számát 30 százalékkal, a rablásokét 38 százalékkal sikerült visszaszorítani. Eger Önkormányzata szoros együttműködésben dolgozik a rendőrséggel és a polgárőrökkel, rendszeresek a közterület-felügyelettel közös rendőrségi ellenőrzések, s a fenti szervek közösen működtetik a városi Zöldkommandót.

Kapcsolódó Cikkek

  • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

    Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

    Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

  • Nagy értékek a kiskertekben

    Nagy értékek a kiskertekben

    Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.