EUR: 324,00 Ft
CHF: 285,63 Ft
2018. szeptember 26., szerda
Jusztina

Budapest IX.kerület

Elismerést kapott Ferencváros idősügyi programja

Tizenkét önkormányzat kapott Idősbarát-díjat az Emberi Erőforrások Minisztériumától, köztük kerületünk is. Ferencváros nevében dr. Bácskai János polgármester vette át az elismerést, az ünnepi eseményen részt vett Kállay Gáborné alpolgármester is.

Tizennegyedik alkalommal részesítették „Idősbarát Önkormányzat” díjban az országban idén 95 pályázó település közül azt a tizenkettőt, amelyet a legméltóbbnak találták a bemutatott idősügyi programjuk alapján. Az Idősbarát Önkormányzat díjat az Idősügyi Tanács kezdeményezésére 2004-ben alapította a szociális miniszter és a belügyminiszter. Az elismeréssel az alapítók azt szeretnék hangsúlyozni, hogy az önkormányzatok vállalt feladataikon kívül is rengeteget tehetnek az idősekért.


Ferencváros nevében dr. Bácskai János polgármester vette át az elismerést (Fotó: ferencvaros.hu)

Ferencváros méltatásában elhangzott: a „Teljesség felé” elnevezésű idősügyi koncepció legfontosabb eleme, hogy az önkormányzat koordinációs szerepét hangsúlyozza. Ennek jegyében programjaikat az élethosszig tartó tanulás, a generációk közötti együttműködés és az önkéntesség hármasa jellemzi. A közvetlen kapcsolattartás elősegítette az idősek igényeinek felmérését, így a meghirdetett programokat ehhez igazították, amelyek eredményeként jelentősen javult mind a programok ismertsége, mind a népszerűsége Ferencvárosban.

Kapcsolódó Cikkek