2017. november 02., csütörtök
Achilles

Egyéb Kecskemét

Elismerő plakettet kapott dr. Kriston Vízi József

A Magyar–Japán Baráti Társaság ebben az évben ünnepli hivatalos bejegyzésének 30 éves jubileumát. A napokban a fővárosban rendezett ünnepségen dr. Kriston Vízi József etnográfusnak adták át a Magyar–Japán Baráti Társaság elismerő plakettjét.

Annak idején kecskeméti japánbarátok egy lelkes csoportja is részt vett az országos szervezet megalakulásában, majd annak tagozataként működtek. 1994-ben vált önállóvá a Honsú északi öble mentén található Aomori város és prefektúra lakói közötti kapcsolat ápolását és fejlesztését célul kitűző Kecskemét–Aomori Baráti Kör. Az alapítók között volt dr. Kriston Vízi József etnográfus, a Szórakaténusz Játékmúzeum akkori vezetője is.


Dr. Kriston Vízi József, Méhesi Éva és Király József az ünnepségen

A művelődési szakember 2000 és 2009 között a japán partnerváros jószolgálati követe volt. Jelenleg ő a Kecskemét–Aomori Baráti Kör elnöke. A magyar–japán helyi és térségi kulturális és gazdasági kapcsolatokat építő kör vezetőjeként kapta meg a napokban Budapesten megrendezett díszünnepségen a Magyar–Japán Baráti Társaság elismerő plakettjét.

Kapcsolódó Cikkek

  • Budapest csillagai Mátyásföldön

    Budapest csillagai Mátyásföldön

    Elsősorban a tehetséggondozás, a művészeti, kulturális kapcsolatok építése, a nemzetközi kapcsolatok és az együttműködés erősítése volt a cél a XVI.

  • Hét évtizede közvetítik a magyar hagyományokat

    Hét évtizede közvetítik a magyar hagyományokat

    A Balassi Táncegyüttes hetven éve része Békéscsaba kulturális életének. Számos közös produkcióban szerepeltek már például a Jókai Színház művészeivel, de a városi rendezvényeken is rendszeresen láthatja a táncosokat a közönség.