EUR: 310,72 Ft
CHF: 259,53 Ft
2018. április 23., hétfő
Béla

Egyéb Kecskemét

Elismerő plakettet kapott dr. Kriston Vízi József

A Magyar–Japán Baráti Társaság ebben az évben ünnepli hivatalos bejegyzésének 30 éves jubileumát. A napokban a fővárosban rendezett ünnepségen dr. Kriston Vízi József etnográfusnak adták át a Magyar–Japán Baráti Társaság elismerő plakettjét.

Annak idején kecskeméti japánbarátok egy lelkes csoportja is részt vett az országos szervezet megalakulásában, majd annak tagozataként működtek. 1994-ben vált önállóvá a Honsú északi öble mentén található Aomori város és prefektúra lakói közötti kapcsolat ápolását és fejlesztését célul kitűző Kecskemét–Aomori Baráti Kör. Az alapítók között volt dr. Kriston Vízi József etnográfus, a Szórakaténusz Játékmúzeum akkori vezetője is.


Dr. Kriston Vízi József, Méhesi Éva és Király József az ünnepségen

A művelődési szakember 2000 és 2009 között a japán partnerváros jószolgálati követe volt. Jelenleg ő a Kecskemét–Aomori Baráti Kör elnöke. A magyar–japán helyi és térségi kulturális és gazdasági kapcsolatokat építő kör vezetőjeként kapta meg a napokban Budapesten megrendezett díszünnepségen a Magyar–Japán Baráti Társaság elismerő plakettjét.

Kapcsolódó Cikkek

 • Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megölt, további hármat pedig megsebesített egy lövöldöző férfi vasárnapra virradó éjjel az egyesült államokbeli Nashville közelében egy Waffle House étteremben.

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.