EUR: 325,80 Ft
CHF: 279,83 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb Kecskemét

Elismerő plakettet kapott dr. Kriston Vízi József

A Magyar–Japán Baráti Társaság ebben az évben ünnepli hivatalos bejegyzésének 30 éves jubileumát. A napokban a fővárosban rendezett ünnepségen dr. Kriston Vízi József etnográfusnak adták át a Magyar–Japán Baráti Társaság elismerő plakettjét.

Annak idején kecskeméti japánbarátok egy lelkes csoportja is részt vett az országos szervezet megalakulásában, majd annak tagozataként működtek. 1994-ben vált önállóvá a Honsú északi öble mentén található Aomori város és prefektúra lakói közötti kapcsolat ápolását és fejlesztését célul kitűző Kecskemét–Aomori Baráti Kör. Az alapítók között volt dr. Kriston Vízi József etnográfus, a Szórakaténusz Játékmúzeum akkori vezetője is.


Dr. Kriston Vízi József, Méhesi Éva és Király József az ünnepségen

A művelődési szakember 2000 és 2009 között a japán partnerváros jószolgálati követe volt. Jelenleg ő a Kecskemét–Aomori Baráti Kör elnöke. A magyar–japán helyi és térségi kulturális és gazdasági kapcsolatokat építő kör vezetőjeként kapta meg a napokban Budapesten megrendezett díszünnepségen a Magyar–Japán Baráti Társaság elismerő plakettjét.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.