2018. október 18., csütörtök
Lukács

Egyéb XVIII.kerület

Elismerték a reptéri fejlesztéseket

Magas elismerésben részesítette a budapesti repülőtér fejlesztéseit és a munkahelyteremtést a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály az elmúlt héten Magyar Gazdaságért Díj kitüntetést adományozott  Jost Lammersnek, a Budapest Airport vezérigazgatójának.

A ferihegyi reptér tájékoztatásából kiderül, hogy tíz év alatt nem kevesebb mint 360 millió euró, azaz közel 112 milliárd forintot fordított saját forrásból a Budapest Airport a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér infrastruktúrájának fejlesztésére, új utasforgalmi és logisztikai létesítmények építésére és a légikikötő szolgáltatásainak bővítésére. Az évtized végéig pedig újabb 160 millió euró, azaz mintegy 50 milliárd forintnak megfelelő összeget fordítanak a repülőtér további bővítésére és infrastruktúra fejlesztésére. Ezekből kiemelkedik a 220 méter hosszú 2B oldali beszállító folyosó új parkolókkal, valamint cargo-, logisztikai és környezetvédelmi fejlesztésekkel.


Az év végéig megépül a szálloda is

A fejlesztések leglátványosabb eleme a hat évvel ezelőtt átadott SkyCourt, a 2. terminál új, központi csarnoka. Ehhez kapcsolódóan már zajlik a 2B terminál oldalán egy új, több mint tízezer négyzetméteres utasmóló építése. Közel negyven százalékkal bővültek a repülőtéri parkolási lehetőségek, amelyek száma mostanra eléri a 4700 férőhelyet.

A rengeteg fejlesztést újabbak követik (fotó: BUD)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EU csak átcímkézi az illegális migrációt

  Az EU csak átcímkézi az illegális migrációt

  Szavakban már fellép az illegális migráció ellen az EU, de a valóságban inkább csak átcímkézi és legalizálja – erről beszélt Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

 • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

  Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

  Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

 • Szinte egész Újpest sportolt!

  Szinte egész Újpest sportolt!

  ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.