2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Egyéb XVIII.kerület

Elismerték a reptéri fejlesztéseket

Magas elismerésben részesítette a budapesti repülőtér fejlesztéseit és a munkahelyteremtést a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály az elmúlt héten Magyar Gazdaságért Díj kitüntetést adományozott  Jost Lammersnek, a Budapest Airport vezérigazgatójának.

A ferihegyi reptér tájékoztatásából kiderül, hogy tíz év alatt nem kevesebb mint 360 millió euró, azaz közel 112 milliárd forintot fordított saját forrásból a Budapest Airport a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér infrastruktúrájának fejlesztésére, új utasforgalmi és logisztikai létesítmények építésére és a légikikötő szolgáltatásainak bővítésére. Az évtized végéig pedig újabb 160 millió euró, azaz mintegy 50 milliárd forintnak megfelelő összeget fordítanak a repülőtér további bővítésére és infrastruktúra fejlesztésére. Ezekből kiemelkedik a 220 méter hosszú 2B oldali beszállító folyosó új parkolókkal, valamint cargo-, logisztikai és környezetvédelmi fejlesztésekkel.


Az év végéig megépül a szálloda is

A fejlesztések leglátványosabb eleme a hat évvel ezelőtt átadott SkyCourt, a 2. terminál új, központi csarnoka. Ehhez kapcsolódóan már zajlik a 2B terminál oldalán egy új, több mint tízezer négyzetméteres utasmóló építése. Közel negyven százalékkal bővültek a repülőtéri parkolási lehetőségek, amelyek száma mostanra eléri a 4700 férőhelyet.

A rengeteg fejlesztést újabbak követik (fotó: BUD)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.