EUR: 326,84 Ft
CHF: 281,30 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Egyéb XVIII.kerület

Elismerték a reptéri fejlesztéseket

Magas elismerésben részesítette a budapesti repülőtér fejlesztéseit és a munkahelyteremtést a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály az elmúlt héten Magyar Gazdaságért Díj kitüntetést adományozott  Jost Lammersnek, a Budapest Airport vezérigazgatójának.

A ferihegyi reptér tájékoztatásából kiderül, hogy tíz év alatt nem kevesebb mint 360 millió euró, azaz közel 112 milliárd forintot fordított saját forrásból a Budapest Airport a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér infrastruktúrájának fejlesztésére, új utasforgalmi és logisztikai létesítmények építésére és a légikikötő szolgáltatásainak bővítésére. Az évtized végéig pedig újabb 160 millió euró, azaz mintegy 50 milliárd forintnak megfelelő összeget fordítanak a repülőtér további bővítésére és infrastruktúra fejlesztésére. Ezekből kiemelkedik a 220 méter hosszú 2B oldali beszállító folyosó új parkolókkal, valamint cargo-, logisztikai és környezetvédelmi fejlesztésekkel.


Az év végéig megépül a szálloda is

A fejlesztések leglátványosabb eleme a hat évvel ezelőtt átadott SkyCourt, a 2. terminál új, központi csarnoka. Ehhez kapcsolódóan már zajlik a 2B terminál oldalán egy új, több mint tízezer négyzetméteres utasmóló építése. Közel negyven százalékkal bővültek a repülőtéri parkolási lehetőségek, amelyek száma mostanra eléri a 4700 férőhelyet.

A rengeteg fejlesztést újabbak követik (fotó: BUD)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.

 • Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Az Ózd-Budapest irányába közlekedőket érintő hír: Tar és Mátraverebély között teljes útzáras terelést vezetnek be július 21-22 között a vadátjáró beemelési munkái miatt.