2018. január 24., szerda
Timót

Egyéb XVIII.kerület

Elismerték a reptéri fejlesztéseket

Magas elismerésben részesítette a budapesti repülőtér fejlesztéseit és a munkahelyteremtést a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály az elmúlt héten Magyar Gazdaságért Díj kitüntetést adományozott  Jost Lammersnek, a Budapest Airport vezérigazgatójának.

A ferihegyi reptér tájékoztatásából kiderül, hogy tíz év alatt nem kevesebb mint 360 millió euró, azaz közel 112 milliárd forintot fordított saját forrásból a Budapest Airport a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér infrastruktúrájának fejlesztésére, új utasforgalmi és logisztikai létesítmények építésére és a légikikötő szolgáltatásainak bővítésére. Az évtized végéig pedig újabb 160 millió euró, azaz mintegy 50 milliárd forintnak megfelelő összeget fordítanak a repülőtér további bővítésére és infrastruktúra fejlesztésére. Ezekből kiemelkedik a 220 méter hosszú 2B oldali beszállító folyosó új parkolókkal, valamint cargo-, logisztikai és környezetvédelmi fejlesztésekkel.


Az év végéig megépül a szálloda is

A fejlesztések leglátványosabb eleme a hat évvel ezelőtt átadott SkyCourt, a 2. terminál új, központi csarnoka. Ehhez kapcsolódóan már zajlik a 2B terminál oldalán egy új, több mint tízezer négyzetméteres utasmóló építése. Közel negyven százalékkal bővültek a repülőtéri parkolási lehetőségek, amelyek száma mostanra eléri a 4700 férőhelyet.

A rengeteg fejlesztést újabbak követik (fotó: BUD)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek