2018. október 19., péntek
Nándor

Sport

Elsírta magát Babos Timi

Könnyek között emlékezett vissza a most zárult szezonra Babos Tímea. A páros világbajnokságot nyert teniszező elmondta, hogy az évközi visszaesése során jött rá, mit is jelent neki a tenisz. Ez is kellett ahhoz, hogy újra a csúcsra érjen.

Babos Tímea wimbledoni, illetve a Cincinnatiban zajló augusztusi torna első kanyaros búcsúja után talált rá újra a helyes útra. Kedvetlen és csalódott volt, de a sportág iránt érzett elkötelezettségéből sikerült erőt merítenie.


– A kudarcok könnyen hitehagyottá teszik az embert – nyilatkozta Babos, aki elsírta magát tegnapi sajtótájékoztatóján. – De ha tisztában vagy a nehézségekkel, és a szemed előtt lebeg a cél, valamint szenvedéllyel játszol, edzel, akkor rend lesz a fejedben, és fel tudsz állni a padlóról.

Timi mellesleg történelmet írt Andrea Hlaváčkovával, hiszen ő az első magyar női játékos, aki vb-címet nyert. Ráadásul az évkönyvekben mindenütt megemlítik, hogy a legendás Martina Hingis ellenük lépett pályára utoljára.

– Martina meg is jegyezte az év páros meccsének nevezett döntő után, hogy szebb búcsút képzelt magának, de azzal riposztoztam, hogy idén mindent megnyert a párjával, s különben sem lehet mindig győzni. Szegényebb lesz nélküle a tenisz, nem csoda, hogy én, a nagy álmokkal Sopronból induló játékos teljesen elérzékenyültem, amikor a finálé után róla beszéltem – mondta az újdonsült  világbajnok, aki a sajtótájékoztatón jelentette be, hogy jövőre újra régi páros társával, a francia Kristina Mladenoviccsal játszik, akivel 2014-ben döntőbe jutott Wimbledonban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Veszélyben Mourinho állása

  Veszélyben Mourinho állása

  Akár az állásába is kerülhet José Mourinhónak, a Manchester United vezetőedzőjének, ha szombat délután vereséget szenved korábbi sikerei helyszínén, a Chelsea otthonában az angol labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójának nyitómérkőzésén.

 • 24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

  24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

  Magyarország 24 éremmel – 12 arannyal, 7 ezüsttel és 5 bronzzal – zárta a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát. Ez minden idők legjobb szereplése. Fiatal sportolóink közül az úszó Milák Kristóf és Késely Ajna volt a legeredményesebb három-három győzelemmel, előbbinek pedig még egy ezüstje is van.

 • Hajrá, magyarok!

  Hajrá, magyarok!

  Holnap kezdődik az év legnagyobb hazai rendezésű sporteseménye, a budapesti birkózó-világbajnokság.