EUR: 322,85 Ft
CHF: 275,90 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Sport

Elsírta magát Babos Timi

Könnyek között emlékezett vissza a most zárult szezonra Babos Tímea. A páros világbajnokságot nyert teniszező elmondta, hogy az évközi visszaesése során jött rá, mit is jelent neki a tenisz. Ez is kellett ahhoz, hogy újra a csúcsra érjen.

Babos Tímea wimbledoni, illetve a Cincinnatiban zajló augusztusi torna első kanyaros búcsúja után talált rá újra a helyes útra. Kedvetlen és csalódott volt, de a sportág iránt érzett elkötelezettségéből sikerült erőt merítenie.


– A kudarcok könnyen hitehagyottá teszik az embert – nyilatkozta Babos, aki elsírta magát tegnapi sajtótájékoztatóján. – De ha tisztában vagy a nehézségekkel, és a szemed előtt lebeg a cél, valamint szenvedéllyel játszol, edzel, akkor rend lesz a fejedben, és fel tudsz állni a padlóról.

Timi mellesleg történelmet írt Andrea Hlaváčkovával, hiszen ő az első magyar női játékos, aki vb-címet nyert. Ráadásul az évkönyvekben mindenütt megemlítik, hogy a legendás Martina Hingis ellenük lépett pályára utoljára.

– Martina meg is jegyezte az év páros meccsének nevezett döntő után, hogy szebb búcsút képzelt magának, de azzal riposztoztam, hogy idén mindent megnyert a párjával, s különben sem lehet mindig győzni. Szegényebb lesz nélküle a tenisz, nem csoda, hogy én, a nagy álmokkal Sopronból induló játékos teljesen elérzékenyültem, amikor a finálé után róla beszéltem – mondta az újdonsült  világbajnok, aki a sajtótájékoztatón jelentette be, hogy jövőre újra régi páros társával, a francia Kristina Mladenoviccsal játszik, akivel 2014-ben döntőbe jutott Wimbledonban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Franciaország a futball trónján

  Franciaország a futball trónján

  Előzetesen minden adott volt ahhoz, hogy a moszkvai Luzsnyiki Stadion 78 ezer szurkolója méltóképpen ünnepelhesse meg a futball és az egész sportvilág legfontosabb eseményét, a labdarúgó-világbajnokság döntőjét.

 • Másodszor világbajnok Franciaország!

  Másodszor világbajnok Franciaország!

  Története során másodszor nyert labdarúgó-világbajnokságot Franciaország azzal, hogy az oroszországi vb moszkvai döntőjében 4-2-re legyőzte Horvátországot.

 • Sokkal több a horvát szurkoló Moszkvában

  Sokkal több a horvát szurkoló Moszkvában

  Az oroszországi labdarúgó-világbajnokság döntőjét megelőző szombat éjszaka a horvát szurkolók hatalmas többségben voltak a rivális francia drukkerekkel szemben Moszkva belvárosában.