2018. január 24., szerda
Timót

Sport

Elsírta magát Babos Timi

Könnyek között emlékezett vissza a most zárult szezonra Babos Tímea. A páros világbajnokságot nyert teniszező elmondta, hogy az évközi visszaesése során jött rá, mit is jelent neki a tenisz. Ez is kellett ahhoz, hogy újra a csúcsra érjen.

Babos Tímea wimbledoni, illetve a Cincinnatiban zajló augusztusi torna első kanyaros búcsúja után talált rá újra a helyes útra. Kedvetlen és csalódott volt, de a sportág iránt érzett elkötelezettségéből sikerült erőt merítenie.


– A kudarcok könnyen hitehagyottá teszik az embert – nyilatkozta Babos, aki elsírta magát tegnapi sajtótájékoztatóján. – De ha tisztában vagy a nehézségekkel, és a szemed előtt lebeg a cél, valamint szenvedéllyel játszol, edzel, akkor rend lesz a fejedben, és fel tudsz állni a padlóról.

Timi mellesleg történelmet írt Andrea Hlaváčkovával, hiszen ő az első magyar női játékos, aki vb-címet nyert. Ráadásul az évkönyvekben mindenütt megemlítik, hogy a legendás Martina Hingis ellenük lépett pályára utoljára.

– Martina meg is jegyezte az év páros meccsének nevezett döntő után, hogy szebb búcsút képzelt magának, de azzal riposztoztam, hogy idén mindent megnyert a párjával, s különben sem lehet mindig győzni. Szegényebb lesz nélküle a tenisz, nem csoda, hogy én, a nagy álmokkal Sopronból induló játékos teljesen elérzékenyültem, amikor a finálé után róla beszéltem – mondta az újdonsült  világbajnok, aki a sajtótájékoztatón jelentette be, hogy jövőre újra régi páros társával, a francia Kristina Mladenoviccsal játszik, akivel 2014-ben döntőbe jutott Wimbledonban.

Kapcsolódó Cikkek

  • Babos elődöntőt játszhat párosban

    Babos elődöntőt játszhat párosban

    Melbourne lett a magyar teniszezők kedvenc városa. Babos Tímea női párosban a négy, vegyes párosban pedig a nyolc közé jutott, s persze ott van Fucsovics Márton is, akit Roger Federer állított meg a negyedik körben.

  • Videóbíró segít az oroszországi vb-n

    Videóbíró segít az oroszországi vb-n

    Videóbíró segíti a játékvezetők munkáját a nyári, oroszországi futball-vb-n. Alkalmazása annyira biztos, hogy már a szponzort keresik, akinek az emblémáját a visszajátszásnál lehet majd látni.

  • Beteljesült álmok

    Beteljesült álmok

    Tudjuk, hogy a futballisták nem túl bonyolult lelket és ez ismét bebizonyosodott Alexis Sánchez és Henrikh Mkhitaryan esetében is, akiknek beteljesült a gyerekkori „álmuk”.

  • Vége! Nadal feladta

    Vége! Nadal feladta

    A világelső Rafael Nadal feladta negyeddöntős mérkőzését kedden a horvát Marin Cilic ellen az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.