EUR: 312,22 Ft
CHF: 261,42 Ft
2018. április 24., kedd
György

Egyéb Érd

Emlékezés a mártírokra

Az érdiek az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének és a szovjet csapatok bevonulásának 61. évfordulójára emlékeztek az Ötvenhatosok terén, a Megtorlás-emlékműnél. Az ünnepségen Simó Károly alpolgármester mondott beszédet.

Hangsúlyozta, hogy az 56-os forradalom eltiprása után a hatalom hallgatást ajánlott az építő béke helyett, ezt ajánlották a baloldali kormányok 1989 előtt és 1994 után, és ezt ajánlják most is: ugyanazok, ugyanazt. De akiknek szent a szabadság, amelyért hőseink az életüket áldozták, azok valódi és magyar országot akarnak. Az esemény végén az egybegyűltek koszorúkat és virágokat helyeztek el az emlékműnél, és gyertyákat gyújtottak az áldozatokra emlékezve.

Kapcsolódó Cikkek

  • Fedezzük fel a természetet!

    Fedezzük fel a természetet!

    Teljes gőzzel üzemelnek a turisztikai látványosságok és a kirándulóhelyek Heves megyében. Alig vártuk, hogy végre birtokba vehessük a természetet a hosszú és – úgy látszott – véget nem érő telet követően. Megyénkben számos intézkedést tettek azért, hogy a jó idő beköszöntével mindenki ellátogathasson arra a helyre, amely télen még nem biztos, hogy alkalmas volt erre.

  • Betömik a lyukat

    Betömik a lyukat

    A tervek szerint – az időjárás függvényében – április 19-én, csütörtökön megkezdi a kivitelező az egri Csiky és Barkóczy utcák kereszteződésében keletkezett útbeszakadás helyreállítását. A munka nem egy önálló, ideiglenes megoldást jelent, hanem a már régóta tervezett, teljes, csapadékvíz-rendezési és felújítási program részeként valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Eger rendelkezésére álló forrásból.