2018. március 17., szombat
Gertrúd, Patrik

Belföld

Emmi: Kiemelt cél a nyugdíjasok támogatása

Kiemelt cél a nyugdíjasok támogatása – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

A kormány célja, hogy az ország erősödésének eredményeit mindenki érezhesse. Idén először lesz nyugdíjprémium, még nem volt példa arra, hogy a gazdaság teljesítménye ezt lehetővé tegye – mutatott rá a család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár.


Novemberben 2 millió 750 ezer ember örülhet, hogy a szokottnál nagyobb összeg érkezik a számlájára – tette hozzá.

Novák Katalin kiemelte: a családok támogatására ma kétszer annyit fordítanak, mint 2010-ben. Erre soha ennyit nem költöttek Magyarországon. Jövőre pedig már a GDP – nemzeti össztermék – csaknem 5 százalékát fordítja a magyar kormány családtámogatásra, miközben a fejlett országokban ez az adat átlagosan 2,5 százalék.


A választok bizalma szükséges ahhoz, hogy mindez folytatódhasson – tette hozzá az államtitkár.

Novák Katalin a Fidesz vasárnapi tisztújító kongresszusa kapcsán elmondta: büszkeséggel tölti el, hogy jelölték Európa legerősebb pártjának alelnöki posztjára. Ez nemcsak személyes sikerének, de szól annak a területnek is, amelyen dolgozik – fűzte hozzá a családpolitikai államtitkár.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója a kormánypárt tisztújító kongresszusa kapcsán elmondta: 1600 küldöttet és mintegy 2000 vendéget várnak. A kongresszus címe: Védjük meg Magyarországot!

Hidvéghi Balázs szerint Brüsszel azért támadja a “Soros-tervről” szóló nemzeti konzultációt, mert “mi merünk ezekről a problémákról beszélni”.

Arra a kérdésre, hogy miért konfrontálódik ilyen élesen a magyar kormány, a kommunikációs igazgató úgy reagált: “ilyen a karakterünk. Nem kenyerünk a sunnyogás! Talán mondhatom, hogy ilyen a miniszterelnökünk karaktere.”

De nem is lehet elkerülni a konfrontációt, hiszen olyan javaslatok kerülnek a legfelsőbb európai fórumok elé, amelyek elvonnák a nemzetállamok jogát, hogy meghatározhassák, kikkel akarnak együtt élni – hangsúlyozta. Holott a fejlemények visszaigazolják, amit a magyar kormány 2015 óta állít, és egyre többen meg is köszönik a kiállásunkat – tette hozzá a Fidesz kommunikációs igazgatója.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Felértékelődött a polgárőrség tevékenysége

  Felértékelődött a polgárőrség tevékenysége

  Felértékelődött a polgárőrség szerepe abban, hogy “gyermekeink és unokáink időszakában” is fennmaradjon az a nyugalom és biztonság, ami napjainkban Magyarországot jellemi – fejtette ki Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár szombaton az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) pécsi közgyűlésén.

 • Az áfacsökkentések hatására nőtt a sertéshúsfogyasztás

  Az áfacsökkentések hatására nőtt a sertéshúsfogyasztás

  Mintegy 2,2 kilogrammal nőtt a sertéshúsfogyasztás éves szinten Magyarországon egy emberre vetítve a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint annak köszönhetően, hogy 2016 elején a sertéshús, majd ez év január 1-től a sertésbelsőségek, illetve az élelmezési célra szolgáló melléktermékek áfája is csökkent 27-ről 5 százalékra – közölte a földművelésügyi miniszter szombaton, a XII.

 • Soros szervezi és finanszírozza a Magyarország elleni támadásokat

  Soros szervezi és finanszírozza a Magyarország elleni támadásokat

  A kormányszóvivő szerint a The Jerusalem Post a bizonyítékát adja annak, hogy Soros György szervezi és finanszírozza a Magyarország elleni támadásokat. Dénes Balázs pedig “a berlini helytartója” annak a rendszernek, amely azon dolgoznak, hogy magát emberi jogi, illetve civil szervezetnek álcázva a magyar kormány ellen politikai akciókat hajtson végre, és befolyásolja más kormányok döntéseit Magyarországot illetően – mondta Kovács Zoltán szombaton, Budapesten, újságíróknak.