2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb Szombathely

„Érdekelt, hogy meddig tudok eljutni”

Hullámvasút, kések hídja, kötélcsapda, harangjáték, acéllián – ilyen akadályok vártak a Ninja Warrior Hungary első selejtezőjében Veréb Istvánra, aki a kihívás miatt jelentkezett a TV2 sportvetélkedőjére. Bár ezen a pályán nem elsősorban a 90 kilós birkózóknak terem babér, a 29 éves szombathelyi sportoló erre rácáfolva továbbjutott a középdöntőbe.

A számos országban évek óta sikerrel futó Ninja Warrior magyarországi kiadásában 330-an próbálkozhatnak nindzsává válni, ami eddig a világon mindössze hat kivételes képességű embernek sikerült. Erőre, kitartásra és ügyességre van szüksége annak, aki a végső győzelemre és a tízmilliós álomnyereményre pályázik. A szombathelyi nézők ismerős arcot fedezhettek fel az első selejtezőt összefoglaló műsorban: Veréb István, a Haladás VSE válogatott birkózója is nekifutott a monumentális akadálypályának. A Lokál Extrának azt is elárulta, miért.


A Haladás VSE válogatott birkózója is nekifutott a monumentális akadálypályának Fotó: TV2

– Láttam több külföldi verziót, és megtetszett a verseny. Plusz kihívásnak gondolom, kíváncsi vagyok, mennyire tudok jól teljesíteni az akadálypályán, amely messze nem olyan, mint egy birkózószőnyeg. Az állóképességemmel és edzettségemmel nincs gond, ám itt teljesen más adottságok kellenek a sikerhez. Ez a terep elsősorban a falmászóknak fekszik nagyon, nem a 90 kilós birkózóknak, de megpróbáltam, és nagyon élveztem.

Az első pálya nem okozott neki gondot, megfontoltan, higgadtan állt az akadályokhoz, és sikerült is legyűrnie azokat. A végső cél előtt, a több mint négy méter magas Nagy Falnál azonban váratlan nehézségbe ütközött. – Háromszor lehetett próbálkozni, az első nekifutásnál megcsúszott a jobb lábam, és beütöttem a térdemet. Semmi komoly, de nem esett jól. Bár nem jutottam fel a fal tetejére, a teljesítményem elég volt ahhoz, hogy az epizódfináléba, onnan pedig a legjobb 15 versenyző egyikeként a középdöntőbe jussak. Kemény volt, de nagyon tetszett!


A 29 éves szombathelyi sportoló a középdöntőbe jutott Fotó: TV2

Az embert próbáló verseny hat selejtezőből áll, ezt követően kezdődnek a középdöntők, végül a húsz legjobb jut a fináléba, ahol már-már emberfeletti teljesítményre van szükség a végső diadalhoz. Veréb István számára a Ninja Warrior izgalmas kitérő, ahol a fizikai határait feszegetheti, de a fő profil természetesen a birkózás marad. Idei eredményei közül kontinensbajnoki bronzérmére a legbüszkébb, hamarosan pedig megkezdi a felkészülést a jövő esztendő nagy versenyeire. – 2018 fontos év számomra. Márciusban Európa-bajnokság lesz, októberben pedig Budapesten rendezik a világbajnokságot. Szeretnék jól szerepelni.

Veréb Istvánnak a birkózás és a nindzsajelöltség mellett több mint három hónapja egyéb dolga is akad: kislánya mellett apaszerepben bizonyíthat.
– Dorina nagyon nyugodt, jó baba. Igyekszem sok időt tölteni vele, az edzések előtt és után minden teendőben részt veszek körülötte. A vele való foglalkozás teljesen feltölt. Jó érzés, ha a családommal lehetek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.