EUR: 311,34 Ft
CHF: 259,59 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Szekszárd

Esernyőnek álcázott lőfegyver

A Terrorelhárítási Központ feljelentése alapján nyomozást folytatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság K. Dániel ellen robbanóanyaggal és lőfegyverrel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt.

A központ felderítése során információkhoz jutott arra vonatkozóan, hogy K. Dániel engedély nélkül lőfegyvereket, illetve robbanóanyagot gyárt egy pincehelyi ingatlan területén.


Letartóztatják K. Dánielt. Fotó: Terrorelhárítási Központ

A Terrorelhárítási Központ műveleti egysége 2017. május 3-án elfogta K. Dánielt és átadta a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak. A helyszínen 25 darab éles lőszert, 22-es kaliberű álcázott fegyvereket és HMTD típusú robbanóanyagot találtak. K. Dániel a fegyverek álcázása érdekében esernyők nyelébe építette bele az emberélet kioltására is alkalmas szerkezeteket. A Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálata a robbanóanyagot – tekintettel annak instabil állapotára – 2017. május 4-én felrobbantotta. K. Dánielt őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a nyomozást befejezték, az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal az illetékes járási ügyészségnek a napokban átadták.

Esernyőket alakított át lőfegyverré. Fotó: Terrorelhárítási Központ

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.