EUR: 322,85 Ft
CHF: 275,90 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Egyéb Szekszárd

Esernyőnek álcázott lőfegyver

A Terrorelhárítási Központ feljelentése alapján nyomozást folytatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság K. Dániel ellen robbanóanyaggal és lőfegyverrel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt.

A központ felderítése során információkhoz jutott arra vonatkozóan, hogy K. Dániel engedély nélkül lőfegyvereket, illetve robbanóanyagot gyárt egy pincehelyi ingatlan területén.


Letartóztatják K. Dánielt. Fotó: Terrorelhárítási Központ

A Terrorelhárítási Központ műveleti egysége 2017. május 3-án elfogta K. Dánielt és átadta a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak. A helyszínen 25 darab éles lőszert, 22-es kaliberű álcázott fegyvereket és HMTD típusú robbanóanyagot találtak. K. Dániel a fegyverek álcázása érdekében esernyők nyelébe építette bele az emberélet kioltására is alkalmas szerkezeteket. A Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálata a robbanóanyagot – tekintettel annak instabil állapotára – 2017. május 4-én felrobbantotta. K. Dánielt őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a nyomozást befejezték, az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal az illetékes járási ügyészségnek a napokban átadták.

Esernyőket alakított át lőfegyverré. Fotó: Terrorelhárítási Központ

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.

 • Két napig szólt az opera Perkupán

  Két napig szólt az opera Perkupán

  Egy elszármazott művész lokálpatriótaként segítette faluját abban, hogy nem mindennapi kulturális eseménnyel hívják fel a figyelmet a településre.