2017. november 02., csütörtök
Achilles

Egyéb Szekszárd

Esernyőnek álcázott lőfegyver

A Terrorelhárítási Központ feljelentése alapján nyomozást folytatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság K. Dániel ellen robbanóanyaggal és lőfegyverrel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt.

A központ felderítése során információkhoz jutott arra vonatkozóan, hogy K. Dániel engedély nélkül lőfegyvereket, illetve robbanóanyagot gyárt egy pincehelyi ingatlan területén.


Letartóztatják K. Dánielt. Fotó: Terrorelhárítási Központ

A Terrorelhárítási Központ műveleti egysége 2017. május 3-án elfogta K. Dánielt és átadta a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak. A helyszínen 25 darab éles lőszert, 22-es kaliberű álcázott fegyvereket és HMTD típusú robbanóanyagot találtak. K. Dániel a fegyverek álcázása érdekében esernyők nyelébe építette bele az emberélet kioltására is alkalmas szerkezeteket. A Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálata a robbanóanyagot – tekintettel annak instabil állapotára – 2017. május 4-én felrobbantotta. K. Dánielt őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a nyomozást befejezték, az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal az illetékes járási ügyészségnek a napokban átadták.

Esernyőket alakított át lőfegyverré. Fotó: Terrorelhárítási Központ

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Budapest csillagai Mátyásföldön

    Budapest csillagai Mátyásföldön

    Elsősorban a tehetséggondozás, a művészeti, kulturális kapcsolatok építése, a nemzetközi kapcsolatok és az együttműködés erősítése volt a cél a XVI.

  • Hét évtizede közvetítik a magyar hagyományokat

    Hét évtizede közvetítik a magyar hagyományokat

    A Balassi Táncegyüttes hetven éve része Békéscsaba kulturális életének. Számos közös produkcióban szerepeltek már például a Jókai Színház művészeivel, de a városi rendezvényeken is rendszeresen láthatja a táncosokat a közönség.