2017. november 24., péntek
Emma

Tech

Ez a gyártó vezeti az okostelefonok világpiacát

Az olcsóbb modellek iránti kereslet növekedésének köszönhetően nőttek a Samsung eladásai, és a vállalat megerősítette vezető helyét az okostelefonok globális piacán.

A Strategy Analytics kutatóintézet felmérése szerint a dél-koreai technológiai óriásvállalat a harmadik negyedévben 83,4 millió okostelefont adott el az egy évvel korábbi 75,3 millióval szemben, és ezzel 21,1 százalékos részesedést szerzett a világpiacon. A növekedést nagyban elősegítette az A,J és S sorozatok iránti erős latin-amerikai és indiai kereslet.


A profit ugyanakkor csökkent, mert az alsó kategóriájú készülékeknek kisebb a nyereségtartalma.

Az Apple részesedése enyhén, 12,1 százalékról 11,9 százalékra csúszott vissza. Az iPhone X csúcsmodell késett, de az iPhone 8 típusokat jól fogadták a nagyobb piacokon, így Kínában és Németországban – írja a Strategy Analytics tanulmánya.

A kínai Huawei és az Oppo részesedése 9,9 százalék, illetve 8 százalék volt a harmadik negyedévben, a Xiaomi pedig 3,9 százalékról 7 százalékra növelte piaci súlyát.

Kapcsolódó Cikkek

 • Infokommunikációs akadálymentesítő alkalmazás készül autistáknak

  Infokommunikációs akadálymentesítő alkalmazás készül autistáknak

  Autistáknak készít infokommunikációs alapú akadálymentesítő alkalmazást az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ), a fejlesztést a kormány 450 millió forinttal támogatja – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

 • A kínai Tencent nagyobb, mint a Facebook

  A kínai Tencent nagyobb, mint a Facebook

  A kínai Tencent internetes technológiai holding piaci tőkeértéke az ázsiai vállalatok között elsőként lépte át az 500 milliárd dolláros határt és globális összevetésben már megelőzte a Facebook piaci tőkeértékét is.

 • Beszáll a drónbizniszbe a Huawei

  Beszáll a drónbizniszbe a Huawei

  Alacsony légtéri mobil adathálózati lefedettséget biztosító technológiát fejleszt a Huawei a drónok hasznosításában rejlő gazdasági potenciál kiaknázása érdekében – tájékoztatta az MTI-t a Huawei Wireless X Labs csütörtökön Londonban tett bejelentéséről a Huawei Technologies Hungary Kft.