EUR: 312,22 Ft
CHF: 261,42 Ft
2018. április 24., kedd
György

Egyéb Pécs

Ezerötszáz tonna falevél hullik le Pécsen

Megkezdték a falevelek begyűjtését a közterületen, és mintegy százötvenen dolgoznak azon, hogy az utakon, a járdákon lerakódva ne okozzanak balesetet, és a parkokat se lepje el szerves hulladék.

Éves szinten a közterületekről, azaz mintegy 3,2 millió négyzetméterről 1500 tonna falevelet gyűjtenek be, amit a Kökényi Hulladékkezelő Központba szállítanak, majd komposztálnak. A lombgyűjtés időszaka 2018 tavaszáig tart, mivel vannak olyan fák, amelyek csak a tavaszi rügypattanáskor dobják le az utolsó száraz leveleiket.

Nem büntetik azokat, akik saját házuk előtt nem olyan szorgosan sepregetnek, de gondoskodni kell a terület tisztán tartásáról, valamint a csapadékvíz lefolyását akadályozó anyagok eltávolításáról (Fotó: Németh Kriszta)

Kapcsolódó Cikkek

  • Fedezzük fel a természetet!

    Fedezzük fel a természetet!

    Teljes gőzzel üzemelnek a turisztikai látványosságok és a kirándulóhelyek Heves megyében. Alig vártuk, hogy végre birtokba vehessük a természetet a hosszú és – úgy látszott – véget nem érő telet követően. Megyénkben számos intézkedést tettek azért, hogy a jó idő beköszöntével mindenki ellátogathasson arra a helyre, amely télen még nem biztos, hogy alkalmas volt erre.

  • Betömik a lyukat

    Betömik a lyukat

    A tervek szerint – az időjárás függvényében – április 19-én, csütörtökön megkezdi a kivitelező az egri Csiky és Barkóczy utcák kereszteződésében keletkezett útbeszakadás helyreállítását. A munka nem egy önálló, ideiglenes megoldást jelent, hanem a már régóta tervezett, teljes, csapadékvíz-rendezési és felújítási program részeként valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Eger rendelkezésére álló forrásból.