EUR: 321,71 Ft
CHF: 281,28 Ft
2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb IX.kerület

Fair Play Díjat kapott a Fradi

A Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play Bizottsága úgy döntött, hogy 2013 után ismét Fair Play Díjban részesíti a Ferencvárosi Torna Clubot. A bizottság ezúttal a Fradi Suli Programot ítélte érdemesnek az elismerésre.

A Ferencvárosi Torna Club és a Fradi Suli Program díjazottként igen illusztris társaságba került, a bizottság ugyanis hat kategóriában összesen 25 trófeát, diplomát és köszönőlevelet osztott ki. A Fradi Suli Programnak „A fair play eszméjének népszerűsítése” kategóriában adományoztak diplomát. A díjat az FTC elnöke, Kubatov Gábor vette át Kamuti Jenőtől, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett kétszeres olimpiai ezüstérmes magyar vívótól, a Magyar Fair Play Bizottság elnökétől.


– Nem az a legfontosabb, hogy most díjat kaptunk, hanem hogy nagyon sok gyerekhez eljutott a fradizmus, a Fradiban képviselt eszmék üzenete, és remélhetőleg a legtöbbjüknek ez segít, hogy jó emberekké váljanak – mondta a ceremóniát követően Kubatov Gábor. – Nagy büszkeség számomra, hogy azok között lehetek, akik ott voltak a program születésekor, de az igazi érdem a program megvalósítóié. Több mint hetven városba, a határon túlra is eljutni, megszervezni a sportolók jelenlétét az egyes alkalmakon, valamint megtartani a programot különleges teljesítmény. Ha pedig a gyerekekhez eljut az üzenet, a program már elérte a célját.

Máté Bálint, az FTC nemzetközi projektmenedzsere elmondta, 2015 őszén kezdtek el aktívabban foglalkozni azzal a gondolattal, hogyan tudnának az FTC-vel még jobban nyitni a legfiatalabbak felé. Ekkor fogalmazódott meg az ötlet, hogy vállaljanak aktív szerepet az iskolákban. Ez azért is fontos, mert a sport nagyon lényeges társadalmi üzenetek terjesztésére is alkalmas, főleg a Ferencváros, ami határon innen és túl a legnépszerűbb magyar sportegyesület. Folyamatosan keresik azokat az üzeneteket, amelyeket a fradizmus és a fair play eszmeisége mellett át tudnak adni a fiataloknak.


A díjat az FTC elnöke, Kubatov Gábor vette át Kamuti Jenőtől (fotó:fradi.hu)

– Az FTC az egyetemes magyar sport egyik legnagyobb és legnépszerűbb egyesülete, a magyar klubélet egyik vezetője. A Fradi Suli Program pedig olyan nagy közönséghez tudja eljuttatni a sportszerűség, a becsületesség eszméjét, hogy ezzel a díjjal példaként szeretnénk állítani őket a többi egyesület elé is. A sport és az oktatás-nevelési program példás összekötése – nyilatkozott Kamuti Jenő.
Mogyorósi Péter, a Fradi Suli Program vezetője elmondta, működtetése csapatmunka, nagyon sokan dolgoznak rajta.

– A legnagyobb elismerést az jelenti, amikor hétről hétre azt látom a különböző iskolákban a kisgyerekek szemében, hogy megértették azokat az üzeneteket, amelyeket az egyes alkalmakon megpróbálunk átadni: a tanulás fontosságát, az ellenféllel szembeni tiszteletet, a sportszerűséget.

Kapcsolódó Cikkek

 • Innovációs stúdiót alakított ki a LEGO a Nyíregyházi Egyetemen

  Innovációs stúdiót alakított ki a LEGO a Nyíregyházi Egyetemen

  “Csak úgy tudjuk kiszolgálni a Magyarországon működő vállalkozások folyamatosan változó munkaerőigényét, ha közben az oktatás is változik. Ebben mutat kitűnő példát a Nyíregyházi Egyetem (NYE) és a LEGO együttműködése” – mondta Pölöskei Gáborné, a Pénzügyminisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán a Nyíregyházi Egyetemen kialakított LEGO Education Innovation Studio átadásán.

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.