EUR: 325,74 Ft
CHF: 279,68 Ft
2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Egyéb IX.kerület

Fair Play Díjat kapott a Fradi

A Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play Bizottsága úgy döntött, hogy 2013 után ismét Fair Play Díjban részesíti a Ferencvárosi Torna Clubot. A bizottság ezúttal a Fradi Suli Programot ítélte érdemesnek az elismerésre.

A Ferencvárosi Torna Club és a Fradi Suli Program díjazottként igen illusztris társaságba került, a bizottság ugyanis hat kategóriában összesen 25 trófeát, diplomát és köszönőlevelet osztott ki. A Fradi Suli Programnak „A fair play eszméjének népszerűsítése” kategóriában adományoztak diplomát. A díjat az FTC elnöke, Kubatov Gábor vette át Kamuti Jenőtől, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett kétszeres olimpiai ezüstérmes magyar vívótól, a Magyar Fair Play Bizottság elnökétől.


– Nem az a legfontosabb, hogy most díjat kaptunk, hanem hogy nagyon sok gyerekhez eljutott a fradizmus, a Fradiban képviselt eszmék üzenete, és remélhetőleg a legtöbbjüknek ez segít, hogy jó emberekké váljanak – mondta a ceremóniát követően Kubatov Gábor. – Nagy büszkeség számomra, hogy azok között lehetek, akik ott voltak a program születésekor, de az igazi érdem a program megvalósítóié. Több mint hetven városba, a határon túlra is eljutni, megszervezni a sportolók jelenlétét az egyes alkalmakon, valamint megtartani a programot különleges teljesítmény. Ha pedig a gyerekekhez eljut az üzenet, a program már elérte a célját.

Máté Bálint, az FTC nemzetközi projektmenedzsere elmondta, 2015 őszén kezdtek el aktívabban foglalkozni azzal a gondolattal, hogyan tudnának az FTC-vel még jobban nyitni a legfiatalabbak felé. Ekkor fogalmazódott meg az ötlet, hogy vállaljanak aktív szerepet az iskolákban. Ez azért is fontos, mert a sport nagyon lényeges társadalmi üzenetek terjesztésére is alkalmas, főleg a Ferencváros, ami határon innen és túl a legnépszerűbb magyar sportegyesület. Folyamatosan keresik azokat az üzeneteket, amelyeket a fradizmus és a fair play eszmeisége mellett át tudnak adni a fiataloknak.


A díjat az FTC elnöke, Kubatov Gábor vette át Kamuti Jenőtől (fotó:fradi.hu)

– Az FTC az egyetemes magyar sport egyik legnagyobb és legnépszerűbb egyesülete, a magyar klubélet egyik vezetője. A Fradi Suli Program pedig olyan nagy közönséghez tudja eljuttatni a sportszerűség, a becsületesség eszméjét, hogy ezzel a díjjal példaként szeretnénk állítani őket a többi egyesület elé is. A sport és az oktatás-nevelési program példás összekötése – nyilatkozott Kamuti Jenő.
Mogyorósi Péter, a Fradi Suli Program vezetője elmondta, működtetése csapatmunka, nagyon sokan dolgoznak rajta.

– A legnagyobb elismerést az jelenti, amikor hétről hétre azt látom a különböző iskolákban a kisgyerekek szemében, hogy megértették azokat az üzeneteket, amelyeket az egyes alkalmakon megpróbálunk átadni: a tanulás fontosságát, az ellenféllel szembeni tiszteletet, a sportszerűséget.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.