EUR: 324,34 Ft
CHF: 281,93 Ft
2018. június 19., kedd
Gyárfás

Egyéb II.kerület XII.kerület

Fatraktor és rönklibikóka várja a gyerekeket

Hiánypótló, tematikus erdészeti játszóparkot adtak át a kicsiknek a Budakeszi Vadasparkban. Az új játszótérnek köszönhetően a magyar erdészek több évszázados hagyománnyal rendelkező sokszínű munkájával, az erdőgazdálkodás összetett feladataival és az erdészeti gépekkel is játszva ismerkedhetnek meg a gyerekek.

A Budakeszi Vadaspark fejlesztési programjában kiemelkedő szerepet kapnak a játszva tanító, tematikus ismeretterjesztő szolgáltatások és programelemek. Az utóbbi időszak célirányos fejlesztései, az Interaktív Tanösvény, a Budakeszi Kalandpark Tanösvénye, a „Madárbarát kert” tanösvény és a Makk Kuckó játszótér után most az erdészeti játszótér szolgálja a szórakoztató módon történő környezettudatos nevelést.


Az erdészeti játszótér központi eleme egy erdészlak, amelyben informatív táblák találhatók az erdő életéről és az erdőgazdálkodás kiemelkedő fontosságáról. Onnan egy facsúszdán keresztül lecsusszanva távozhatunk, ezenkívül farönkökből készült libikókán egyensúlyozhatunk, fűrészrodeózhatunk, ezen túl egy fából készült óriástraktor is várja a látogatókat.

– A legújabb játszóterünkkel a Budakeszi Vadaspark nemcsak az állatokat, hanem az erdőt mint élőhelyet és összetett ökoszisztémát is bemutatja a látogatóknak. A hazai erdők jóllétének és gyarapodásának szerves és elengedhetetlen része az erdőgazdálkodás és azon belül is a magyar erdészek munkája. Fontosnak tartjuk, hogy a vadasparkban megforduló gyermekek lássák a fától az erdőt, és felelősségteljes, az erdőket, a fákat, az állatokat és a természet egészét óvó felnőtté cseperedjenek. A fenntarthatóság szellemiségét szem előtt tartva a legújabb játszótér teljes egészében fából épült, újabb lépésként a környezeti nevelés és ismeretterjesztés játékos megvalósításának ösvényén, ami az alapítás óta a Budakeszi Vadaspark egyik legfontosabb célkitűzése – mondta Szabó Péter. A Budakeszi Vadaspark igazgatója megköszönte a Magyar Fejlesztési Bank támogatását és az Ilona Malom Műhely kivitelezői munkáját az erdészeti játszótér  létrehozásában.


Kapcsolódó Cikkek

 • Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt helyezett előzetes letartóztatásba egy hónapra két férfit a Miskolci Járásbíróság. Egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon és környékén – közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel hétfőn.

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.

 • Táborozást nyertek a betűfalók

  Táborozást nyertek a betűfalók

  Június elején tartották a Hahó, könyvtár(s)ak! című megyei olvasásnépszerűsítő játék szóbeli döntőjét, ahol kiderült, ki vehet részt a teljesen ingyenes, színes programokkal teli egyhetes táborban.