EUR: 310,24 Ft
CHF: 258,68 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb III.kerület

Felelős gazdik legyenek Óbudán!

Óbudán ellenőrzik a felelős kutyatartást (Fotó: Máté Krisztián)

Felelős gazdiknak indított kampányt a közterület-felügyelet. A figyelemfelhívó akció célja, hogy a felügyelet minden érintett szereplőt bevonva, velük együttműködve megteremtse a „kutyások” és „nem kutyások” békés együttélésének feltételeit Óbudán.

Jelenetős számú panasz érkezett az elmúlt időszakban a kerületben élőktől. A bejelentések elsősorban a kutyák nem kellően biztonságos sétáltatására és az ürülék eltakarításának hiányára hívták fel a figyelmet.


Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelete a lehető leggyorsabban kíván reagálni a lakosok panaszaira, ezért az Állatmentés Óbuda civil csoport és a polgárőrség bevonásával külön akciócsoportot hoztak létre a környéken sétáltatott állatok ellenőrzésére és a felelős ebtartás szabályainak minél szélesebb körben való megismertetésére.

A járőrszolgálat ezentúl rendszeresen ellenőrzi a kötelező, bőr alá ültetett chip és az előírt oltások meglétét, továbbá tájékoztat a pórázhasználat szabályairól, és felhívja a figyelmet a megfelelő számú ürülékgyűjtő tasakról való gondoskodásra.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.