EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 24., vasárnap
Iván

Egyéb Hódmezővásárhely

Fényárban úszott a táncparkett

Nem csak a világítás fényei, a táncosok ragyogása is csillogással töltötte meg a Fekete Sas báltermét, ahol tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Fekete Sas Kupa Táncversenyt.

Közel 120 pár jelentkezett a megmérettetésre, amelyen az egészen apróktól a felnőtt korcsoportig mindenki parkettre lépett.

Az ország minden pontjáról érkeztek a táncosok, de természetesen hódmezővásárhelyiekért is lehetett szorítani. A Promenád Táncsport Egyesület színeiben lépett parkettra Balogh Csaba és Pető Gabriella, Bereczki Ádám és Nagy Laura, valamint Imre Ákos és Oswald Hanna is.


Imre Ákos és Oswald Hanna, a Promenád Táncsport Egyesület táncosai

A XII. Fekete Sas Kupa Táncversenyt dr. Kószó Péter alpolgármester nyitotta meg. Beszédében hangsúlyozta: „Ennek a mai versenynek presztízse van. Máskülönben nem utaztak volna ide ilyen sokan. Egy ilyen eseménynek nemcsak a versenyzésről kell szólnia, hanem a közösségi kapcsolatok építéséről is, s ehhez nagyszerű díszletül szolgál a Fekete Sas bálterme.”

Izzott a parkett egy-egy tüzesebb latin tánc ideje alatt.

Valóban a hódmezővásárhelyi verseny egyik legnagyobb különlegessége maga a helyszín. A táncversenyeket legtöbbször különféle sportcsarnokokban szokták megrendezni.


Kellem és báj jellemezte a standard táncokat.

Így a Fekete Sas impozáns közege egy olyan világba repíti el a táncosokat és a közönséget is, ami egyáltalán nem mindennapi. Ez plusztöltetet ad a versenyzőknek is, a nézők pedig csodás környezetben tudnak ámulni a táncosok tudásán.

A legfontosabb, amire figyelnek a pontozó bírók, a zeneiség: egy-egy pár hogyan tud együtt élni a zenével.

Délelőtt a juniorok mutatkozhattak be, délután pedig az ifjúsági, illetve felnőtt korcsoportba tartozó versenyzők táncolták végig a standard és latin táncokat.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.