EUR: 322,18 Ft
CHF: 281,27 Ft
2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb Hódmezővásárhely

Fényárban úszott a táncparkett

Nem csak a világítás fényei, a táncosok ragyogása is csillogással töltötte meg a Fekete Sas báltermét, ahol tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Fekete Sas Kupa Táncversenyt.

Közel 120 pár jelentkezett a megmérettetésre, amelyen az egészen apróktól a felnőtt korcsoportig mindenki parkettre lépett.

Az ország minden pontjáról érkeztek a táncosok, de természetesen hódmezővásárhelyiekért is lehetett szorítani. A Promenád Táncsport Egyesület színeiben lépett parkettra Balogh Csaba és Pető Gabriella, Bereczki Ádám és Nagy Laura, valamint Imre Ákos és Oswald Hanna is.


Imre Ákos és Oswald Hanna, a Promenád Táncsport Egyesület táncosai

A XII. Fekete Sas Kupa Táncversenyt dr. Kószó Péter alpolgármester nyitotta meg. Beszédében hangsúlyozta: „Ennek a mai versenynek presztízse van. Máskülönben nem utaztak volna ide ilyen sokan. Egy ilyen eseménynek nemcsak a versenyzésről kell szólnia, hanem a közösségi kapcsolatok építéséről is, s ehhez nagyszerű díszletül szolgál a Fekete Sas bálterme.”

Izzott a parkett egy-egy tüzesebb latin tánc ideje alatt.

Valóban a hódmezővásárhelyi verseny egyik legnagyobb különlegessége maga a helyszín. A táncversenyeket legtöbbször különféle sportcsarnokokban szokták megrendezni.


Kellem és báj jellemezte a standard táncokat.

Így a Fekete Sas impozáns közege egy olyan világba repíti el a táncosokat és a közönséget is, ami egyáltalán nem mindennapi. Ez plusztöltetet ad a versenyzőknek is, a nézők pedig csodás környezetben tudnak ámulni a táncosok tudásán.

A legfontosabb, amire figyelnek a pontozó bírók, a zeneiség: egy-egy pár hogyan tud együtt élni a zenével.

Délelőtt a juniorok mutatkozhattak be, délután pedig az ifjúsági, illetve felnőtt korcsoportba tartozó versenyzők táncolták végig a standard és latin táncokat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.