EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Hódmezővásárhely

Fényárban úszott a táncparkett

Nem csak a világítás fényei, a táncosok ragyogása is csillogással töltötte meg a Fekete Sas báltermét, ahol tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Fekete Sas Kupa Táncversenyt.

Közel 120 pár jelentkezett a megmérettetésre, amelyen az egészen apróktól a felnőtt korcsoportig mindenki parkettre lépett.

Az ország minden pontjáról érkeztek a táncosok, de természetesen hódmezővásárhelyiekért is lehetett szorítani. A Promenád Táncsport Egyesület színeiben lépett parkettra Balogh Csaba és Pető Gabriella, Bereczki Ádám és Nagy Laura, valamint Imre Ákos és Oswald Hanna is.


Imre Ákos és Oswald Hanna, a Promenád Táncsport Egyesület táncosai

A XII. Fekete Sas Kupa Táncversenyt dr. Kószó Péter alpolgármester nyitotta meg. Beszédében hangsúlyozta: „Ennek a mai versenynek presztízse van. Máskülönben nem utaztak volna ide ilyen sokan. Egy ilyen eseménynek nemcsak a versenyzésről kell szólnia, hanem a közösségi kapcsolatok építéséről is, s ehhez nagyszerű díszletül szolgál a Fekete Sas bálterme.”

Izzott a parkett egy-egy tüzesebb latin tánc ideje alatt.

Valóban a hódmezővásárhelyi verseny egyik legnagyobb különlegessége maga a helyszín. A táncversenyeket legtöbbször különféle sportcsarnokokban szokták megrendezni.


Kellem és báj jellemezte a standard táncokat.

Így a Fekete Sas impozáns közege egy olyan világba repíti el a táncosokat és a közönséget is, ami egyáltalán nem mindennapi. Ez plusztöltetet ad a versenyzőknek is, a nézők pedig csodás környezetben tudnak ámulni a táncosok tudásán.

A legfontosabb, amire figyelnek a pontozó bírók, a zeneiség: egy-egy pár hogyan tud együtt élni a zenével.

Délelőtt a juniorok mutatkozhattak be, délután pedig az ifjúsági, illetve felnőtt korcsoportba tartozó versenyzők táncolták végig a standard és latin táncokat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.