2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb XV.kerület

Festmények egy elefánt ormányával

Nemcsak a kerület és a Richter Flórián Cirkusz életében, hanem az immár 250 éves modern kori európai cirkuszművészetben is különleges nap volt november 4-e. A Pólus Center hátsó parkolójában felállított sátorban ugyanis nem mindennapi árverés zajlott.

Magyarországon idén a Richter Flórián Cirkuszban ünnepelték első alkalommal az elefántok világnapját. Ezzel egy időben adománygyűjtés is indult, amelynek célja az egyik malajziai elefántrezervátumban élő sérült, magukra maradt állatok megsegítése volt.


Szandra az árverésen is alkotott ( Fotó: Sáfár Tibor )

Nem mellesleg ezen világnapon első alkalommal mutatta be festészeti tudását a cirkusz „művésznője” Szandra, a negyvenkét éves indiai elefánt, amelynek „műveiből” most árverést rendeztek, ennek bevétele szintén a malajziai rezervátumot segíti majd. Szintén a jótékonysághoz kapcsolódik, hogy az árverésre Schmidt Ruth festőművész külön erre az alkalomra készített, Szandrát ábrázoló olajfestményét ajánlotta fel, amely végül a  Fővárosi Nagycirkusz igazgatójának, Fekete Péternek a birtokába került.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.