2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb XV.kerület

Festmények egy elefánt ormányával

Nemcsak a kerület és a Richter Flórián Cirkusz életében, hanem az immár 250 éves modern kori európai cirkuszművészetben is különleges nap volt november 4-e. A Pólus Center hátsó parkolójában felállított sátorban ugyanis nem mindennapi árverés zajlott.

Magyarországon idén a Richter Flórián Cirkuszban ünnepelték első alkalommal az elefántok világnapját. Ezzel egy időben adománygyűjtés is indult, amelynek célja az egyik malajziai elefántrezervátumban élő sérült, magukra maradt állatok megsegítése volt.


Szandra az árverésen is alkotott ( Fotó: Sáfár Tibor )

Nem mellesleg ezen világnapon első alkalommal mutatta be festészeti tudását a cirkusz „művésznője” Szandra, a negyvenkét éves indiai elefánt, amelynek „műveiből” most árverést rendeztek, ennek bevétele szintén a malajziai rezervátumot segíti majd. Szintén a jótékonysághoz kapcsolódik, hogy az árverésre Schmidt Ruth festőművész külön erre az alkalomra készített, Szandrát ábrázoló olajfestményét ajánlotta fel, amely végül a  Fővárosi Nagycirkusz igazgatójának, Fekete Péternek a birtokába került.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.