2017. november 02., csütörtök
Achilles

Egyéb Győr

Folytatódik a GyőrBike sikersztorija

A GyőrBike egyre népszerűbb, ezért is döntött úgy a városvezetés, hogy újabb dokkolókat alakítanak ki a városban. A lakók és a turisták örülnek, hiszen folyamatosan nő a kereslet a bringák iránt.

Az új dokkolóknak köszönhetően már az adyvárosi tónál és az Újvárosi Művelődési Központnál is bérelhetnek kerékpárt a győriek és a turisták. A GyőrBike Közösségi Bérkerékpár Rendszer fejlesztésére csak idén 22 millió forintot fordítanak, ami négy állomás kialakítására elengedő – tudtuk meg Radnóti Ákos alpolgármestertől.


Radnóti Ákos alpolgármester (középen) bejelentette: a GyőrBike igazi sikersztori
Fotó: Marcali Gábor

A júliusi EYOF idején nyílt meg az első idei fejlesztésű állomás, ezt követte a plázával szemben, illetve Újvárosban, a művelődési központnál lévő. A sort negyedikként a Mobilisnál található dokkoló zárja, amelynek átadása novemberben várható.

Az adyvárosi tó partján is megtalálni már a GyőrBike bringáit
Fotó: Marcali Gábor

– Két év alatt negyvenmillióért fejlesztettük a GyőrBike-ot, s ha a Mobilisnál lévőt is átadjuk, összesen 31 helyen lehet a városban kerékpárt bérelni – mondta Radnóti Ákos. Újdonságként megjelent három elektromos kerékpár is, gondolva az idősebbekre. Ezekből egyelőre három áll rendelkezésre, tarifájuk megegyezik a hagyományos kerékpárok bérlésének árával.


A győriek és a turisták is szeretik a bérelhető kerékpárokat
Fotó: Marcali Gábor

Az alpolgármester hangsúlyozta: az a cél, hogy minél többen használják a GyőrBike-ot, mert eddig minden jel arra utal, hogy népszerűsége töretlen. Nagy forgalmat bonyolít le az egyetem környékén levő dokkoló, de hasonlóan erős az autóbusz-pályaudvar és a vasútállomás közelében lévő kölcsönző is.

Az üzemeltető Cycleme Bérkerékpár Rendszerek Kft. ügyvezetője, Fóti Balázs kiemelte, a győriek felelősen bánnak a biciklikkel, lopás nem történt, rongálás pedig csak elvétve fordul elő.

Kapcsolódó Cikkek

 • Budapest csillagai Mátyásföldön

  Budapest csillagai Mátyásföldön

  Elsősorban a tehetséggondozás, a művészeti, kulturális kapcsolatok építése, a nemzetközi kapcsolatok és az együttműködés erősítése volt a cél a XVI.

 • Hét évtizede közvetítik a magyar hagyományokat

  Hét évtizede közvetítik a magyar hagyományokat

  A Balassi Táncegyüttes hetven éve része Békéscsaba kulturális életének. Számos közös produkcióban szerepeltek már például a Jókai Színház művészeivel, de a városi rendezvényeken is rendszeresen láthatja a táncosokat a közönség.

 • Megújult Putnok legforgalmasabb útja

  Megújult Putnok legforgalmasabb útja

  Negyvenötmillió forint értékű útfelújítás történt az elmúlt napokban Putnok központjában. A 26. számú Miskolc-Bánréve másodrendű főút 485 méter hosszú útszakaszának kopórétegcseréjét (5 centiméter marás, 5 centiméter ráépítés) a Magyar Közút Nonprofit Zrt.