EUR: 325,80 Ft
CHF: 279,83 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb III.kerület

Gasztrotúrára fel!

A Közösségi Termelői Program Nonprofit Kft. irodaházakban és az erdőben szervez piacokat. Legutóbb az Óbudához közeli Pilisben volt mozgó piac, ahová mi is ellátogattunk. Megérte! Aki nem hiszi, győződjön meg róla!

A Mozgó Piac és a Magyar Turista Egyesület november 12-én Budakeszi és Telki, november 18-án pedig Dobogókő és Pilisszentkereszt határában, az Eötvös Lóránd Turistaháznál várja a természet és a gasztronómia iránt érdeklődőket egy formabontó túrára.


– Célunk a tudatos fogyasztás és a természetes eredetű élelmiszerek népszerűsítése, illetve hogy a városban élő emberek megismerjék a hagyományos ízeket és ételeket, közelebb kerüljenek a természethez, és a szabadban eltöltött időt gasztronómiai élményekkel tegyék teljessé. A mai, felgyorsult világban egyre többen keresik a hagyományos magyar ízeket és ismerkednek meg a kistermelők termékeivel. A termelői piacon kapható a régi korok receptjei alapján készült kolbász, sajt, lekvár és egy igazi kuriózum, a Dublinból aranyérmet hozó magyar fekete kézműves sör is – mondta a Lokál Extrának Botos Anikó, a Közösségi Termelői Program munkatársa.

Teszteltük. A gyönyörű környezetben egészen más ízük volt az ételeknek, a házi sajt és kolbász még finomabb volt az erdőben, mint ha a boltban vettük volna. A finomságokat szellemi táplálékkal is kiegészítették, a vezetett gasztrotúrán  a helyi látnivalókat is bemutatták. A programról a www.termeloigasztrotura.hu és a vwww.mozgopiac.hu oldalon tájékozódhatunk.


Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.