EUR: 310,72 Ft
CHF: 259,53 Ft
2018. április 23., hétfő
Béla

Egyéb III.kerület

Gasztrotúrára fel!

A Közösségi Termelői Program Nonprofit Kft. irodaházakban és az erdőben szervez piacokat. Legutóbb az Óbudához közeli Pilisben volt mozgó piac, ahová mi is ellátogattunk. Megérte! Aki nem hiszi, győződjön meg róla!

A Mozgó Piac és a Magyar Turista Egyesület november 12-én Budakeszi és Telki, november 18-án pedig Dobogókő és Pilisszentkereszt határában, az Eötvös Lóránd Turistaháznál várja a természet és a gasztronómia iránt érdeklődőket egy formabontó túrára.


– Célunk a tudatos fogyasztás és a természetes eredetű élelmiszerek népszerűsítése, illetve hogy a városban élő emberek megismerjék a hagyományos ízeket és ételeket, közelebb kerüljenek a természethez, és a szabadban eltöltött időt gasztronómiai élményekkel tegyék teljessé. A mai, felgyorsult világban egyre többen keresik a hagyományos magyar ízeket és ismerkednek meg a kistermelők termékeivel. A termelői piacon kapható a régi korok receptjei alapján készült kolbász, sajt, lekvár és egy igazi kuriózum, a Dublinból aranyérmet hozó magyar fekete kézműves sör is – mondta a Lokál Extrának Botos Anikó, a Közösségi Termelői Program munkatársa.

Teszteltük. A gyönyörű környezetben egészen más ízük volt az ételeknek, a házi sajt és kolbász még finomabb volt az erdőben, mint ha a boltban vettük volna. A finomságokat szellemi táplálékkal is kiegészítették, a vezetett gasztrotúrán  a helyi látnivalókat is bemutatták. A programról a www.termeloigasztrotura.hu és a vwww.mozgopiac.hu oldalon tájékozódhatunk.


Kapcsolódó Cikkek

 • Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megölt, további hármat pedig megsebesített egy lövöldöző férfi vasárnapra virradó éjjel az egyesült államokbeli Nashville közelében egy Waffle House étteremben.

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.