EUR: 310,23 Ft
CHF: 258,71 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb Ózd

Gyenge városvezetés, erősödő kritikák

A gyűlölet nem pálya! Kiss Judit mondjon le! Az ÓVTV ne legyen JDTV! Hova tűnt a milliárd?, Feri! Nem vagyok Winnetou! Veled voltunk Dávid! – ilyen és ezekhez hasonló transzparensekkel vonultak többtucatnyian a Városháza elé, hogy kritikával illessék a jobbikos önkormányzat hároméves tevékenységét. Ott az is kiderült, hogy Janiczak Dávid értelmezési problémákkal küzd.

Pár nappal korábban meghirdetett eseményre gyűlt össze egy nagyobb létszámú csoport a Városház téren, hogy néma jelenlétével, na és hangzatos transzparenseivel tudtára adja az önkormányzat vezetőinek: elég volt belőlük! Elég volt az eredménytelenségből, a beruházások elmaradásából, az ózdi polgárok ostobának nézéséből, a jelenlegi elöljárók gyors gazdagodásából, a rasszista megjegyzésekből, a mások által elért eredmények kisajátításából, az értelmiség elvándorlásával a szellemi tőke folyamatos csökkenéséből, a köztéri alkotások áthelyezgetéséből, vagyis a látszattevékenységből.


Fotó: Lokál
Szavak nélkül is lehet ütős a kritika

A szervező lokálpatrióták a Facebookon adták az emberek tudtára, hogy három évvel ezelőtt ők még minden eszközzel támogatták a Jobbikot és nagy részük volt Janiczak Dávid polgármesterré választásában, akiben az elmúlt időszakban hatalmasat csalódtak. Akkor felültek a rendet, tisztességet hirdető jelszavaknak, és vevői voltak a jobbikosok által cigánysátornak keresztelt nemzetiségi kulturális központ elleni propagandának. A szélsőjobbosok fülében szépen csengett egykor Vona Gábor „cigánybűnözés” és „cigánytenyészet” felszámolására tett kijelentése is. A rasszizmus 2014-ben jól jövedelmezett számukra, hiszen országosan mintegy nyolcszázezer embert tudtak ezzel maguk mellé állítani.

Fotó: Lokál
A képviselőket láthatóan nem lepte meg a rendezvény

Ózdon viszont a Pit Bull Team ellen intézett aljas jobbikos támadás kiverte a biztosítékot és a küzdősport képviselői szimpatizánsaikkal együtt kivonultak a Városháza elé. Legtöbben láthatósági mellényt viseltek, mintegy demonstrálva, hogy léteznek. A kontinentális és világversenyeken rendre remekül szereplő sportolókat K. D. jobbikos politikus lewinnetouzta és leherkulesezte, egyértelműen cigány származásuk miatt, amit ők megalázónak tartanak. A lemondásra felszólított Kiss Judit például egy bejegyzésében azt lebegtette, hogy acélbetétes bakancsával tesz rendet a kempós, K1-es, K3-as sportolók között. Csak úgy jobbikos, gárdistás módra. Csakhogy a Magyar Gárdát már régen szélnek eresztette Vona Gábor.


Fotó: Lokál
Napraforgók, megérte? – kérdezték az érdekemberektől

Janiczak Dávid képviselőtársaival – köztük a sokak által árulónak kikiáltott Tartó Lajossal és dr. Kósné Dargay Ritával, akik 2014-ben megszegték a választóiknak tett ígéretüket, hiszen a Fidesz támogatásával kerültek be az önkormányzatba, azután viszont személyükkel ők biztosították Janiczaknak a jobbikos többséget – kivonult a Városháza elé, mire a tüntetők elegánsan hátat fordítottak nekik. A polgármester ezt úgy interpretálta, nem mertek a szemébe nézni, holott arról volt szó, hogy nem akarják már a Városháza közelében sem látni a hátukon a Jobbik alelnöki posztjáig jutott Janiczakot, aki a piacbővítés kapcsán megkérdőjelezte, hogy érdemes-e neki a városáért bármit is tenni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.