2018. június 19., kedd
Gyárfás

Aktuális

Győrkös hungaristáival találkozott a párizsi mészáros

A Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) tagjaival, a bőnyi rendőrgyilkos Győrkös István embereivel találkozott Magyarországon Salah Abdeslam, a 130 ember életét kioltó párizsi terrortámadás főszervezője elfogása előtt – értesült titkosszolgálati forrásokból a zoom.hu. Az MNA az a nyilasszervezet, amelynek tagjaival a Jobbik vezetői is kapcsolatba léptek.

Háromszor járt Magyarországon és itthoni radikálisokkal is találkozott Salah Abdeslam, az a terrorista, akit a párizsi Bataclan klub és több más párizsi helyszín ellen végrehajtott, 130 halálos áldozatot követelő 2015 novemberi terrortámadás főszervezőjének tartanak a hatóságok – közölte a zoom.hu hírportál. Az már korábban kiderült, hogy a marokkói származású, de francia állampolgárságú Abdeslam nemcsak hogy hazánkban szerzett be a terrorcselekmény előkészítéséhez használt mobiltelefon-SIM-kártyákat, de napokig itt „pihentette” azokat a támadókat, akik automata fegyvereikkel később ártatlanokat mészároltak le Párizs utcáin és a Bataclan klubban.


A zoom.hu szerint azonban ennél több kapcsolatot is felfedeztek a titkosszolgálati vizsgálatok a Győrkös István vezette Magyar Nemzeti Arcvonal és az Iszlám Államhoz köthető Salah Abdeslam között. A portál úgy tudja: az MNA-nál tartott házkutatás során éppen olyan szlovák gyártmányú, hatástalanított gépkarabélyokat talált a Nemzeti Nyomozóiroda tavaly novemberben, mint amilyenekkel visszaélesítés után elkövették a párizsi mészárlást, vagy amilyenekkel tucatnyi embert öltek meg iszlamista terroristák a Charlie Hebdo párizsi szatirikus lap szerkesztőségénél 2015 januárjában. Sőt: a cikk állítja, hogy szintén ilyen fegyvereket foglaltak le annál a két idős férfinál is, akiket a nyomozó hatóság 2015 novemberében fogott el, mert gyanújuk szerint merényletet terveztek a magyar kormány egyik tagja ellen, aki sajtóértesülések szerint nem más volt, mint Orbán Viktor kormányfő.

Az MNA-hoz köthető Szalai Gáborral találkozó Gyönygösiről (jobbra) a Népszava közölt fotót

Ennek fényében különösen pikáns körülmény, hogy a Magyar Nemzeti Arcvonal embereivel nemcsak Salah Abdeslam, de a Jobbik frakcióvezető-helyettese és pártelnöke is kapcsolatba került. Mint emlékezetes: Gyöngyösi Mártonról a Népszava közölt fotót, amint találkozott Szalai Gáborral, az MNA-hoz köthető hidfo.ru újságírójával. Akkor azt találgatták, hogy Szalai lehet a kapocs a Jobbik és az MNA között, amit mindkét fél határozottan tagadott. Ugyanakkor alig egy héttel később egy olyan fotó is előkerült, amely egy társaságban örökítette meg Vona Gábor Jobbik-elnököt és  ifj. Győrkös Istvánt, a rendőrgyilkossággal vádolt Győrkös fiát és helyettesét. A kép az iráni nagykövetség rendezvényén készült.


ifj. Győrkös István és Vona Gábor az iráni nagykövetség rendezvényén találkoztak Fotó: 888.hu

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Belső szabotázst derítettek fel a Teslánál

  Belső szabotázst derítettek fel a Teslánál

  Jelentős károkat okozó belső szabotázsról tájékoztatta Elon Musk vezérigazgató a Tesla alkalmazottait egy körlevélben, amit az amerikai CNBC tévécsatorna hozott nyilvánosságra.

 • Brüsszel lelepleződött, nem akarja megállítani a bevándorlást

  Brüsszel lelepleződött, nem akarja megállítani a bevándorlást

  Az Európai Bizottság alelnöke, az ENSZ emberi jogi főbiztosa és a Velencei Bizottság elnöke az elmúlt napokban létrehozta “Soros György bevándorláspárti egységfrontját”, azonban a magyar kormány harcol a nemzetközi erők nyomása ellen, és meg fogja védeni a magyar embereket az illegális bevándorlástól – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden a közmédiának Stockholmban.

 • Átadták Budapest díszpolgári címeit – Fotók!

  Átadták Budapest díszpolgári címeit – Fotók!

  Átadta Budapest díszpolgári címeit Tarlós István főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés keddi ünnepi ülésén. Az elismerő címben nyolcan részesültek, akik a főváros életében jelentős, meghatározó szerepet töltenek be, kiemelkedő teljesítményükkel Magyarországnak, Budapestnek dicsőséget szereztek.