EUR: 325,80 Ft
CHF: 279,83 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Külföld

Hamis személyi igazolványokat áruló bűnszervezetet számoltak fel

Hamis, az európai tartózkodást és beutazást lehetővé tevő személyi igazolványokat gyártó és áruló bűnszervezetet számoltak fel Görögországban – közölte a görög rendőrség hétfőn.

A hatóságok közleménye szerint 20 embert tartóztattak le múlt héten Athénban és környékén a bűnbanda tevékenységével összefüggésben.


Athénban négy olyan helyszínt találtak, amelyekben a gyanú szerint a bűnözők hamis, de nagyon jó minőségű dokumentumokat készítettek, és a “rendelés” után pár órával el is juttatták az “ügyfeleknek”.

A bűnszervezet számos európai országból kapott megrendeléseket.

A banda akár 500 eurót (155 ezer forintot) is elkérhetett egy hamis útlevélért, más, könnyebben elkészíthető koholmányok viszont olcsóbb árkategóriában voltak – tudatta a görög rendőrség.

A hatóságok hozzátették, hogy a bűnözők fő profilja albánok hamis dokumentumokkal való Nagy-Britanniába utaztatása volt.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • A NASA két csúcsműszerét használták magyar kutatók

    A NASA két csúcsműszerét használták magyar kutatók

    Az exobolygókra vadászó Kepler és a fiatal csillagrendszerek infravörös sugárzását vizslató Spitzer űrtávcső egyesített erejével tárta fel egy magyar kutatócsoport a DQ Tau rendszerében zajló fizikai folyamatokat – közölte a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) pénteken az MTI-vel.

  • Semjén Zsolt magánlátogatást tett Betlehemben

    Semjén Zsolt magánlátogatást tett Betlehemben

    Magánlátogatást tett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön Betlehemben, ahol megtekintette a felújítási munkálatokat a Születés templomában, amelyekhez Magyarország 2011-ben – első külföldi államként – és 2018-ban is pénzadománnyal járult hozzá – közölte a Miniszterelnökség pénteken az MTI-vel.