EUR: 322,51 Ft
CHF: 282,65 Ft
2018. október 24., szerda
Salamon

Külföld

Hamis személyi igazolványokat áruló bűnszervezetet számoltak fel

Hamis, az európai tartózkodást és beutazást lehetővé tevő személyi igazolványokat gyártó és áruló bűnszervezetet számoltak fel Görögországban – közölte a görög rendőrség hétfőn.

A hatóságok közleménye szerint 20 embert tartóztattak le múlt héten Athénban és környékén a bűnbanda tevékenységével összefüggésben.


Athénban négy olyan helyszínt találtak, amelyekben a gyanú szerint a bűnözők hamis, de nagyon jó minőségű dokumentumokat készítettek, és a “rendelés” után pár órával el is juttatták az “ügyfeleknek”.

A bűnszervezet számos európai országból kapott megrendeléseket.

A banda akár 500 eurót (155 ezer forintot) is elkérhetett egy hamis útlevélért, más, könnyebben elkészíthető koholmányok viszont olcsóbb árkategóriában voltak – tudatta a görög rendőrség.

A hatóságok hozzátették, hogy a bűnözők fő profilja albánok hamis dokumentumokkal való Nagy-Britanniába utaztatása volt.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Mekkzabállak

    A nap képe: Mekkzabállak

    Nem mindennapi pillanatot kapott lencsevégre az 51 éves Burak Senbak, aki marokkói utazása alkalmával botlott bele egy Argánfába, amit szinte teljes terjedelmében elleptek a kecskék.

  • Dicsérték Orbánt az angolok

    Dicsérték Orbánt az angolok

    Az angol Daily Mail című bulvárlap is beszámolt arról, hogy a magyar kormány beszüntette a gender-szakot az egyetemeken. A portál szélsőjobboldalinak nevezi Orbán Viktort és hogy-hogy nem a Soros-egyetem közleményét idézi a kérdésben, viszont az angol kommentelők kiállnak a magyar kormány döntése mellett.