2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Sport

Hat hárommal zárta az évet a magyar válogatott

Győzelemmel búcsúztatta az évet a futballválogatott. Az idei mérleg 6 vereség, 3 győzelem. 1953-at is 6-3-mal zártuk – de micsoda különbség! November 25-én Anglia ellen született ilyen eredmény.


MTI Fotó: Czagány Balázs

A vb-résztvevő Costa Rica elleni 1-0-s siker nem feledteti a kudarcokat. Alighanem igaza van Dzsudzsák Balázsnak, a válogatott csapatkapitányának, hogy a 2017-es év csőd volt. Igaza van, hiszen nem jutottunk ki a jövő évi világbajnokságra, illetve sikerült összehoznunk két történelmi vereséget Andorrától (1-0) és Luxemburgtól (2-1). A nemzeti tizenegy két szövetségi kapitányt is felemésztett Bernd Storck és Szélesi Zoltán személyében. Előbbi mérlege a magyar kispadon 28,6 százalékos (7 mérkőzés: 2 győzelem, 5 vereség, 6-14-os gólkülönbség), utóbbi csak ideiglenesen megbízott szövetségi kapitányként irányította a csapatot két meccs erejéig, a mérlege 50 százalékos (1 győzelem, 1 vereség, 2-2-es gólkülönbség). Storck kapta a legnagyobb pofont Andorrában, igaz, Szélesi – és a szurkolók – fejét fájdítja Luxemburg.


Összességében a válogatott 33,3 százalékos mérleggel zárta 2017-et, 9 mérkőzésen 3 győzelem és 6 vereség jött össze, 8-16-os gólkülönbséggel.

Sovány vigasz, hogy a 6-3 láttán eszünkbe jut a régi idők focija, hiszen november 25-én lesz az 1953-as londoni siker 64.  évfordulója. A magyar válogatott Puskás Ferenc vezetésével a Wembley-ben intézte el a hazai pályán 90 éve veretlen  angolokat. Fél évvel később a budapesti visszavágón 7-1-re nyertünk. Akkor terjedt el a mondás: „Az angolok egy hétre jöttek és 7-1-re mentek.” Azóta nem csak a világ, a magyar foci is megváltozott.

Kapcsolódó Cikkek

 • Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  A kirgizisztáni III. Nomád Világjátékokon négy arany-, négy ezüst-és négy bronzérmet szerzett magyar küldöttség tagjait köszöntötték a Hadtörténeti Múzeumban. A multisport eseményen öt földrész, több mint 80 országa 2000 sportolóval vett részt. Magyarországot a Magyar Turán Alapítvány hagyományőrzői és tradicionális, íjász, lovasíjász és mandala sportolói (szellemi taktikai sport), a Nemzeti Versenysport Szövetség íjász, szkander, szumó, sambo szövetségei által delegált valamint bothúzó versenyzők és sportvezetői képviselték – olvasható a misportunk.

 • Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Bekerült a Guinness Rekordok könyvébe Nagy Botond, mint “a világ leggyorsabb köríves rúgása” cím büszke tulajdonosa. A magyar válogatott karatés ezt a múlt héten megrendezett madridi világbajnokság alkalmával érdemelte ki – olvasható a magyar sporttal foglalkozó misportunk.

 • Megműtötték a Lakers irányítóját

  Megműtötték a Lakers irányítóját

  Csütörtökön megműtötték Rajon Rondót, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers veterán irányítójára legalább négy-öt hét kihagyás vár.