EUR: 313,01 Ft
CHF: 271,72 Ft
2018. február 24., szombat
Mátyás

Egyéb Ózd

Hatodjára énekeltek együtt

A város evangélikus temploma adott otthont annak a kórustalálkozónak, amelyen ózdi és határon túli fellépők vettek részt. A rendezvény a reformáció 500 éves évfordulójának volt a része.

Ez volt a résztvevők hatodik találkozója, amit a helyi Laurum Blockflöte Együttes fellépése nyitott meg a tőlük jól ismert reneszánsz és barokk dallamokkal. A szép számú közönség előtt aztán sorra következtek a felkészült, nívós műsorokkal előrukkoló kórusok. Az énekkarok közül elsőként  a Melódia Nőikar (Fülek) mutatkozott be, majd a Korona Énekegyüttes (Pelsőc) következett. A ProCultura Férfikar (Fülek) előadása után az Ózdi Városi Vegyeskar zárta a kórustalálkozó programját.


Fotó: Lokál
Felkészült előadók nívós előadásokkal rukkoltak ki

Tóth Melinda evangélikus lelkész örült annak, hogy az eseményre nagyszámú érdeklődő látogatott el vallási hovatartozástól függetlenül. A reformáció kerek jubileumának tiszteletére a kórusok egyházi műveket is felvettek repertoárjukba, amelyek különös hangzással bírtak a templomi körülmények között.

Fotó: Lokál
Az evangélikus templomban szépen szóltak az egyházi énekek

Riz Gábor a rendezvény fővédnökeként örömét fejezte ki, hogy a kórusok vezetői már egyeztettek a kapcsolatok további ápolásáról is.

Fotó: lokál
Riz Gábor fővédnökként emlékezett egykori kórustagságára

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.