EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 24., vasárnap
Iván

Egyéb Ózd

Hatodjára énekeltek együtt

A város evangélikus temploma adott otthont annak a kórustalálkozónak, amelyen ózdi és határon túli fellépők vettek részt. A rendezvény a reformáció 500 éves évfordulójának volt a része.

Ez volt a résztvevők hatodik találkozója, amit a helyi Laurum Blockflöte Együttes fellépése nyitott meg a tőlük jól ismert reneszánsz és barokk dallamokkal. A szép számú közönség előtt aztán sorra következtek a felkészült, nívós műsorokkal előrukkoló kórusok. Az énekkarok közül elsőként  a Melódia Nőikar (Fülek) mutatkozott be, majd a Korona Énekegyüttes (Pelsőc) következett. A ProCultura Férfikar (Fülek) előadása után az Ózdi Városi Vegyeskar zárta a kórustalálkozó programját.


Fotó: Lokál
Felkészült előadók nívós előadásokkal rukkoltak ki

Tóth Melinda evangélikus lelkész örült annak, hogy az eseményre nagyszámú érdeklődő látogatott el vallási hovatartozástól függetlenül. A reformáció kerek jubileumának tiszteletére a kórusok egyházi műveket is felvettek repertoárjukba, amelyek különös hangzással bírtak a templomi körülmények között.

Fotó: Lokál
Az evangélikus templomban szépen szóltak az egyházi énekek

Riz Gábor a rendezvény fővédnökeként örömét fejezte ki, hogy a kórusok vezetői már egyeztettek a kapcsolatok további ápolásáról is.

Fotó: lokál
Riz Gábor fővédnökként emlékezett egykori kórustagságára

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.