EUR: 325,74 Ft
CHF: 279,68 Ft
2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Egyéb Szekszárd

Hazai gyártmányú gépjárműfecskendővel gazdagodott Szekszárd

Ünnepélyes keretek között október 26-án a Béla király téren adták át az új, hazai gyártmányú, Heros-Rába Aquadux-X 4000 típusú gépjárműfecskendőt, amely ezentúl a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományát gazdagítja.

Az új gépjárműfecskendőt Sefcsik Zoltán evangélikus lelkész és dr. Kaszó Gyula református lelkipásztor áldotta meg, Petkó Tamás katolikus plébános pedig megszentelte.


Az ünnepségen Schulcz Melitta, a Csapó Dániel Középiskola diákja verset mondott, Mészáros Roland, az Ady Endre Szakképző Iskola tanulója népdalokat adott elő.

HEROS-RÁBA AQUADOUX-X 4000 típusú gépjárműfecskendő. Fotó: Nagy Nándor

Dr. Balázs Gábor tűzoltó ezredes megyei igazgató beszédében azt hangsúlyozta, hogy milyen kiemelt jelentősége van egy új eszköznek a tűzoltóság, a város, a megye életében, hiszen a fecskendő a megyeszékhely és környéke lakosságának biztonságát szolgálja.

Az új gépjárműfecskendő indítókulcsait Győri Lajos tűzoltó alezredes, a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka vette át.

Az új gépjárműfecskendőt megszentelték. Fotó: Nagy Nándor

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.