EUR: 311,34 Ft
CHF: 259,59 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Szekszárd

Hazai gyártmányú gépjárműfecskendővel gazdagodott Szekszárd

Ünnepélyes keretek között október 26-án a Béla király téren adták át az új, hazai gyártmányú, Heros-Rába Aquadux-X 4000 típusú gépjárműfecskendőt, amely ezentúl a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományát gazdagítja.

Az új gépjárműfecskendőt Sefcsik Zoltán evangélikus lelkész és dr. Kaszó Gyula református lelkipásztor áldotta meg, Petkó Tamás katolikus plébános pedig megszentelte.


Az ünnepségen Schulcz Melitta, a Csapó Dániel Középiskola diákja verset mondott, Mészáros Roland, az Ady Endre Szakképző Iskola tanulója népdalokat adott elő.

HEROS-RÁBA AQUADOUX-X 4000 típusú gépjárműfecskendő. Fotó: Nagy Nándor

Dr. Balázs Gábor tűzoltó ezredes megyei igazgató beszédében azt hangsúlyozta, hogy milyen kiemelt jelentősége van egy új eszköznek a tűzoltóság, a város, a megye életében, hiszen a fecskendő a megyeszékhely és környéke lakosságának biztonságát szolgálja.

Az új gépjárműfecskendő indítókulcsait Győri Lajos tűzoltó alezredes, a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka vette át.

Az új gépjárműfecskendőt megszentelték. Fotó: Nagy Nándor

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.