EUR: 321,93 Ft
CHF: 281,35 Ft
2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb Szekszárd

Hazai gyártmányú gépjárműfecskendővel gazdagodott Szekszárd

Ünnepélyes keretek között október 26-án a Béla király téren adták át az új, hazai gyártmányú, Heros-Rába Aquadux-X 4000 típusú gépjárműfecskendőt, amely ezentúl a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományát gazdagítja.

Az új gépjárműfecskendőt Sefcsik Zoltán evangélikus lelkész és dr. Kaszó Gyula református lelkipásztor áldotta meg, Petkó Tamás katolikus plébános pedig megszentelte.


Az ünnepségen Schulcz Melitta, a Csapó Dániel Középiskola diákja verset mondott, Mészáros Roland, az Ady Endre Szakképző Iskola tanulója népdalokat adott elő.

HEROS-RÁBA AQUADOUX-X 4000 típusú gépjárműfecskendő. Fotó: Nagy Nándor

Dr. Balázs Gábor tűzoltó ezredes megyei igazgató beszédében azt hangsúlyozta, hogy milyen kiemelt jelentősége van egy új eszköznek a tűzoltóság, a város, a megye életében, hiszen a fecskendő a megyeszékhely és környéke lakosságának biztonságát szolgálja.

Az új gépjárműfecskendő indítókulcsait Győri Lajos tűzoltó alezredes, a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka vette át.

Az új gépjárműfecskendőt megszentelték. Fotó: Nagy Nándor

Kapcsolódó Cikkek

 • Innovációs stúdiót alakított ki a LEGO a Nyíregyházi Egyetemen

  Innovációs stúdiót alakított ki a LEGO a Nyíregyházi Egyetemen

  “Csak úgy tudjuk kiszolgálni a Magyarországon működő vállalkozások folyamatosan változó munkaerőigényét, ha közben az oktatás is változik. Ebben mutat kitűnő példát a Nyíregyházi Egyetem (NYE) és a LEGO együttműködése” – mondta Pölöskei Gáborné, a Pénzügyminisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán a Nyíregyházi Egyetemen kialakított LEGO Education Innovation Studio átadásán.

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.