EUR: 321,74 Ft
CHF: 281,52 Ft
2018. október 18., csütörtök
Lukács

Egyéb Hódmezővásárhely

Hegedűs Zoltán veszi át Almási jogkörét

Almási István, Hódmezővásárhely polgármestere november 20-án hajnalban tüdőgyulladás következtében elhunyt. Hódmezővásárhely Megyei Jogú Városa rendkívüli közgyűlést tartott november 21-én reggel 8 órától a Polgármesteri Hivatal Dísztermében, ahol kiderült, hogy az időközi polgármester-választásokig Hegedűs Zoltán alpolgármester gyakorolja a polgármesteri jogköröket.

Az időközi polgármester-választásokig Hegedűs Zoltán alpolgármester gyakorolja a polgármesteri jogköröket.

Hegedűs Zoltán elcsukló hangon mesélt arról, hogyan ismerkedett meg Almási Istvánnal: „Sok vásárhelyihez hasonlóan azt mondhatom, a zenén keresztül ismertem meg. A Promenade Dixieland fanatikus rajongójaként minden egyes koncerten ott voltam, és akkor alakult ki egy barátság. Aztán később, a kilencvenes évek közepén a politikának köszönhetően édesapámmal kerültek nagyon közeli barátságba. Mindig tudott pozitívan gondolkodni, mindig azt nézte, hogy a felhők fölött süt a nap. Ez az, amit tudtam tőle tanulni, és igyekszem ezt továbbvinni. Úgy gondolom, hogy a veszteség nagyon nagy a város szempontjából is, de különösen a család szempontjából.  Szerencsére nagyon sok emlék van, nagyon sok kellemes pillanat. Én nagyon szerettem vele együtt dolgozni, és talán ami nagyon fog hiányozni, amikor időnként csak úgy belépett az ember szobájába.”


Mécsesek a Bercsényi utcai ház előtt – Almási Istvánt a Kincses temetőben helyezik örök nyugalomra december 1-jén

A város első emberének tiszteletére több helyszínen is megemlékezést tartottak november 20-án. Mécsesek lángja járta körbe és világította meg Almási István polgármester portréját a Városháza aulájában, munkatársai egy-egy gyertya meggyújtásával emlékeztek. Civil kezdeményezésre Almási István tisztelői, Hódmezővásárhely polgárai délután négy órától emlékeztek meg a polgármester Bercsényi utcai háza előtt, ahová folyamatosan érkeztek egészen kora estig.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

  • Szinte egész Újpest sportolt!

    Szinte egész Újpest sportolt!

    ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.