EUR: 326,81 Ft
CHF: 280,69 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb Hódmezővásárhely

Hegedűs Zoltán veszi át Almási jogkörét

Almási István, Hódmezővásárhely polgármestere november 20-án hajnalban tüdőgyulladás következtében elhunyt. Hódmezővásárhely Megyei Jogú Városa rendkívüli közgyűlést tartott november 21-én reggel 8 órától a Polgármesteri Hivatal Dísztermében, ahol kiderült, hogy az időközi polgármester-választásokig Hegedűs Zoltán alpolgármester gyakorolja a polgármesteri jogköröket.

Az időközi polgármester-választásokig Hegedűs Zoltán alpolgármester gyakorolja a polgármesteri jogköröket.

Hegedűs Zoltán elcsukló hangon mesélt arról, hogyan ismerkedett meg Almási Istvánnal: „Sok vásárhelyihez hasonlóan azt mondhatom, a zenén keresztül ismertem meg. A Promenade Dixieland fanatikus rajongójaként minden egyes koncerten ott voltam, és akkor alakult ki egy barátság. Aztán később, a kilencvenes évek közepén a politikának köszönhetően édesapámmal kerültek nagyon közeli barátságba. Mindig tudott pozitívan gondolkodni, mindig azt nézte, hogy a felhők fölött süt a nap. Ez az, amit tudtam tőle tanulni, és igyekszem ezt továbbvinni. Úgy gondolom, hogy a veszteség nagyon nagy a város szempontjából is, de különösen a család szempontjából.  Szerencsére nagyon sok emlék van, nagyon sok kellemes pillanat. Én nagyon szerettem vele együtt dolgozni, és talán ami nagyon fog hiányozni, amikor időnként csak úgy belépett az ember szobájába.”


Mécsesek a Bercsényi utcai ház előtt – Almási Istvánt a Kincses temetőben helyezik örök nyugalomra december 1-jén

A város első emberének tiszteletére több helyszínen is megemlékezést tartottak november 20-án. Mécsesek lángja járta körbe és világította meg Almási István polgármester portréját a Városháza aulájában, munkatársai egy-egy gyertya meggyújtásával emlékeztek. Civil kezdeményezésre Almási István tisztelői, Hódmezővásárhely polgárai délután négy órától emlékeztek meg a polgármester Bercsényi utcai háza előtt, ahová folyamatosan érkeztek egészen kora estig.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.