2017. november 02., csütörtök
Achilles

Belföld

Helyettes államtitkár: 2018 a külhoni magyar családok éve lesz

A külhoni magyar családok éve lesz 2018 – mondta Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

A helyettes államtitkár elmondta, a kormány jövőre a családokat helyezi középpontba, és az államtitkárság ehhez csatlakozva a külhoni magyar családoknak szenteli 2018-at.

Jövőre minden olyan téma fókuszba kerülhet, ami a családokat érintheti: oktatás, foglalkoztatás, munkahelyteremtés.

A helyettes államtitkár elmondta, jövőre pályázatot hirdetnek a hétvégi magyar iskolák működésének, infrastrukturális feltételeinek javítására.

A műsorban elhangzott az is, jövő héten csütörtökön és pénteken tartja éves ülését Budapesten a Magyar Diaszpóra Tanács (MDT) és a Magyar Állandó Értekezlet (Máért).

Kapcsolódó Cikkek

 • Rekordösszegű előleget kapnak idén a gazdák

  Rekordösszegű előleget kapnak idén a gazdák

  Az agrártámogatások előlegeinek csaknem a felét október végéig már megkapták a termelők, a november 30-ig tartó előlegfizetési időszakban várhatóan rekordösszegű, 200 milliárd forintot meghaladó támogatási előleget utal majd át a gazdák számlájára a kincstár – írja csütörtöki lapszámában a Magyar Idők.

 • Újra 40 százalékon a Fidesz népszerűsége

  Újra 40 százalékon a Fidesz népszerűsége

  A Fidesz támogatottsága a szavazókorú népességben egyetlen hónap alatt 4 százalékpontot nőtt, és 2011 januárja óta először éri el a 40 százalékot – olvasható a Mediánnak a hvg.

 • A nap képe: Hógolyó

  A nap képe: Hógolyó

  Igazi cukiságbombát csodálhatnak meg a látogatók a Szegedi Vadasparkban, ahol először született oroszlánkölyök!