EUR: 324,34 Ft
CHF: 281,93 Ft
2018. június 19., kedd
Gyárfás

Egyéb XXIII.kerület

Hétezer növénnyel szépül meg a Grasi

Minden a terv szerint halad a HÉV menti fásítás keretében. A Grassalkovich úton a Török utca és a Vecsés út között már a növényeket is elhelyezték. A fővárosi önkormányzat által támogatott projektben hétezer növény színesíti és teszi egészségesebbé az útvonalat.

− Először a talajtakaró cserjék és a rózsák kapnak új otthont Soroksáron, majd novemberben a fák is megérkeznek − írta közösségi oldalán Orbán Gyöngyi XXIII. kerületi alpolgármester. Ő hívta fel a közgyűlés figyelmét arra, hogy a Grassalkovich úton az úttest és a HÉV-pálya között sok helyen hiányos, beteg fasorok láthatók, amelyek helyett a beruházással egységes zöldfelület jöhet létre. Kifejtette, a HÉV menti fásítás rendben halad, a múlt héten új fákat telepítettek, a meglévőket pedig megvédik, friss termőföldet kapnak, valamint a növények és az autóút közötti vékony aszfaltsáv is a zöldterület védelmét szolgálja. A projekt 103 fa, 5849 cserje és 1263 talajtakaró rózsa ültetését foglalja magában.

Tavasszal lesz igazán szembetűnő a változás (Fotó: Keresztesi Balázs)

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt helyezett előzetes letartóztatásba egy hónapra két férfit a Miskolci Járásbíróság. Egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon és környékén – közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel hétfőn.

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.

 • Táborozást nyertek a betűfalók

  Táborozást nyertek a betűfalók

  Június elején tartották a Hahó, könyvtár(s)ak! című megyei olvasásnépszerűsítő játék szóbeli döntőjét, ahol kiderült, ki vehet részt a teljesen ingyenes, színes programokkal teli egyhetes táborban.