2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb XXIII.kerület

Hétezer növénnyel szépül meg a Grasi

Minden a terv szerint halad a HÉV menti fásítás keretében. A Grassalkovich úton a Török utca és a Vecsés út között már a növényeket is elhelyezték. A fővárosi önkormányzat által támogatott projektben hétezer növény színesíti és teszi egészségesebbé az útvonalat.

− Először a talajtakaró cserjék és a rózsák kapnak új otthont Soroksáron, majd novemberben a fák is megérkeznek − írta közösségi oldalán Orbán Gyöngyi XXIII. kerületi alpolgármester. Ő hívta fel a közgyűlés figyelmét arra, hogy a Grassalkovich úton az úttest és a HÉV-pálya között sok helyen hiányos, beteg fasorok láthatók, amelyek helyett a beruházással egységes zöldfelület jöhet létre. Kifejtette, a HÉV menti fásítás rendben halad, a múlt héten új fákat telepítettek, a meglévőket pedig megvédik, friss termőföldet kapnak, valamint a növények és az autóút közötti vékony aszfaltsáv is a zöldterület védelmét szolgálja. A projekt 103 fa, 5849 cserje és 1263 talajtakaró rózsa ültetését foglalja magában.

Tavasszal lesz igazán szembetűnő a változás (Fotó: Keresztesi Balázs)

 

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.