2017. november 02., csütörtök
Achilles

Külföld

Hétszáz méterrel megemelték a Nemzetközi Űrállomás pályájának magasságát

Az orosz Progressz MSZ-06 teherűrhajó hajtóműveinek segítségével hétszáz méterrel megemelték a Nemzetközi Űrállomás (ISS) pályájának magasságát – közölte csütörtökön a Moszkva melletti Földi Repülésirányítás Központ (CUP).

A tájékoztatás szerint a pályakorrekció tervezett volt. A teherhajó hajtóműveit 3 perc 43 másodpercig működtették és ezzel az ISS pályája elérte a Földtől mért 404,6 kilométeres magasságot.


A pályamódosításra azért volt szükség, hogy megfelelő feltételeket teremtsenek a Szojuz MSZ-06 típusú űrhajó visszatéréséhez az ISS-ről a Földre december 14-én. A manőverrel egyben felkészülnek arra, hogy fogadják a december 17-én felbocsátandó Szojuz MSZ-07-es orosz űrhajót.

Az igazság odaát van

Kapcsolódó Cikkek

  • Lemondott a brit védelmi miniszter

    Lemondott a brit védelmi miniszter

    Lemondott Sir Michael Fallon brit védelmi miniszter. Theresa May brit miniszterelnöknek küldött, szerda este nyilvánosságra hozott levelében Fallon azt írta, hogy az elmúlt napokban “számos állítás” fogalmazódott meg egyes alsóházi képviselőkkel kapcsolatban, és néhány ilyen állítás az ő korábbi magatartását is érintette.

  • Határon túli magyar szervezetek tiltakoztak Gyurcsány Ferenc ellen

    Határon túli magyar szervezetek tiltakoztak Gyurcsány Ferenc ellen

    Több határon túli magyar szervezet tiltakozott, mert Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke bejelentette, aláírásgyűjtést indít azért, hogy ne szavazhassanak, akik soha nem éltek Magyarországon, így nem viselik szavazatuk következményeit – hangzott el az M1 aktuális csatorna híradójában szerda este.