2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb Győr

Igazi jeges várossá válhat Győr

A nemrég bejelentett beruházásnak köszönhetően megújul a győri jégcsarnok, ez a verseny- és a szabadidősport számára is komoly lehetőség. Az eddigi negyvenezres látogatószám tovább emelkedhet és akár első osztályú csapata is lehet Győrnek.

Az első ütemben a korábban felújított műjégpálya fölé új csarnoképület készül, amelyben egy galériaszintet is kialakítanak. A keleti és az északi oldalon lelátók kapnak helyet, a fogadóépülethez csatlakoztatva pedig egy VIP-terasz készül. A csarnok befogadóképessége 1200 fő, amelyből 560 ülőhely lesz. A második ütemben az utcai homlokzat elé egy korszerű fogadóépületet építenek. A nyugati homlokzat mentén új öltözőcsoport lesz, öt nagyobb méretű öltözőegységgel, konditeremmel, valamint egy bírói öltözővel. A költségek 70 százalékát tao-támogatásból a Nemak, az önrészt pedig az önkormányzat és a klub biztosítja. A beruházás értéke összességében meghaladja az egymilliárd forintot.


Hamarosan teljesen megújul a győri jégsportnak otthon adó épület
Fotó: O. Jakócs Péter

– A nyolcvanas évek elején társadalmi munkában épült a pálya. Ha elkészül a beruházás, egy olyan jégcsarnokot kap a város, amely minden tekintetben megfelel a kor követelményeinket és a győri jégsport új lendületet kaphat – fogalmazott dr. Somogyi Tivadar alpolgármester a beruházás alapkőletételén, majd utalt az EYOF-ra elkészült létesítményekre is, amelyek nagy kihasználtsággal működnek.

Az ünnepélyes alapkőletétel pillanata, amely meghatározó lehet a győri jégsport életében
Fotó: O. Jakócs Péter

Bera Attila, a Győri Nemak-Dana Hockey Club alelnöke elmondta, a klub játékosai, az utánpótlás-nevelés számára hatalmas mérföldkő ez a beruházás. Ám fontos megjegyezni, hogy egy szezonban mintegy negyvenezer korcsolyázót fogadnak, tehát a tömegsport számára is sokat jelent a mostani esemény.


A Magyar Jégkorong Szövetség alelnöke, Kovács Zoltán azt emelte ki, hogy ez a csarnok a magyar jégkorongsport újabb fontos helyszíne lehet. Győrben együtt van a kitűnő utánpótlás-alapanyag, a szakmai háttér és hamarosan az infrastruktúra is adott lesz nagy játékosok kineveléséhez.

– A társadalmi felelősségvállalás és a sport szeretete vezérelt minket, amikor a projekt támogatása mellett döntöttünk. Szerencsére nem vagyunk egyedül – utalt a Dana szerepvállalására –, s bízom benne, hogy egyre több vállalkozás szponzorálja a győri jégsportot – fogalmazott Mersich Gábor, a Nemak Győr Kft. gazdasági igazgatója.

Bartalis István, a magyar jégkorong válogatott csapatkapitánya, aki gyermekkorában a győri klubnál nevelkedett
Fotó: O. Jakócs Péter

– Nekem 11 évesen költöznöm kellett a fővárosba, de a győri fejlesztések révén a mai fiataloknak már megvan az a lehetőség, hogy kitűnő feltételek mellett városukban válhassanak komoly jégkorongozóvá – mondta el Bartalis István, a magyar jégkorong válogatott csapatkapitánya, aki gyermekkorában a győri klubnál nevelkedett s így igazi példaképe lehet a most sportoló fiataloknak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.