2018. augusztus 15., szerda
Mária

Egyéb Pécs

Ilyen volt a pécsi halloween: a csúnya a legszebb!

Először a külföldi egyetemisták körében volt népszerű, most azonban már a felnőtteket is megbabonázta a halloween. Olyannyira, hogy egyre több ocsmány, már-már gusztustalan sminket kérnek. Pécsett pedig van olyan, aki el is készíti a nem mindennapi maszkokat.

A vér alvadási fokozatai, cipzár a szájra vagy akár sörösdoboz a szembe. Bár ezek mind filmes kellékek, manapság már bárki kérheti. És a pécsiek be is vállalják.


Vajon egy ilyen buliban hogyan csattan el az első csók? (Fotó: Gratzner Gabriella)

– A legkeményebb, legvéresebb maszkot eddig az arab diákok kérték, bár őket nem lehetett lefotózni. Most már a helyiek is rámozdultak erre, főleg, hogy jönnek a halloweeni bulik – mondja Gratzner Gabriella maszkmester.

Gabi egyébként „titkos” hozzávalókat is használ, amit Pécsen nem lehet beszerezni. Ezért Budapestre szokott utazni egy olyan színházi kellékes boltba, ahol a Sztárban Sztár kellékesei is vásárolnak.


– Általában képeket szoktak hozni a vendégek a maszkokról, amit másfél-két óra alatt el is lehet készíteni – mondja Gabi.

Persze ez attól is függ, hogy csak arc vagy akár egy egész testet érint a maszk. Gabi ugyanis készített már olyat is, ahol a kézen karmolások voltak.

– Olyan is volt már, hogy ovis csoport érkezett hozzám, és mindenki csontváznak lett „elkészítve”, de ez ritkább. Inkább a felnőttek kérik a csúnyaságokat.

Gabi szerint most a legnagyobb divat az, ha az arc egyik oldala szépen van sminkelve, míg a másik fele el van csúfítva. De szeretik a „klisék” használatát is, ami azt jelenti, hogy valamilyen tárgyat ragasztanak fel az arcra.

A végére azért ideírjuk a maszkok árát is: hétezer forintnál kezdődnek ezek a sminkek.

Kapcsolódó Cikkek

 • In memoriam Matus György

  In memoriam Matus György

  72 éves korában elhunyt Matus György, a Vörösmarty Színház művésze, aki 20 évig volt a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagja.

 • Licitáljon, hogy segíthessen!

  Licitáljon, hogy segíthessen!

  A nyíregyházi Tomek Zoltán jól ismert a futball szurkolói körökben. A 42 éves kétgyermekes, súlyosan beteg édesapáért az elmúlt egy évben összefogott az egész magyar sporttársadalom.

 • Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  A kétezres évek egyetlen miskolci zenekara a Holdviola, mely országosan is ismert és sikeres. Tízéves évfordulójukra készülve kerestük meg Farkas Pétert, a formáció vezetőjét, hogy beszéljen nekünk az indulásról, sikerekről és az elkövetkezendő időszak terveiről.

 • Cserkészek táboroztak

  Cserkészek táboroztak

  Láthatóan jó hangulatban telt a visegrádi négyek országaiból érkező cserkészek számára szervezett nemzetközi találkozó, amelynek Dunaújváros adott otthont.