2017. november 10., péntek
Réka

Belföld

Incze Béla: A vármegyések nem függnek a Jobbiktól

Nem mérlegelte a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, hogy a Jobbik mit fog szólni a volt szocialista miniszterelnök, Horn Gyula szobrának letakarásához – mondta a mozgalom vezetője a Magyar Időknek.

A lap pénteki számában Incze Béla hozzátette, “elfogadhatatlan, hogy az ’56-os megtorlások fő alakjának emlékműve” lehet közterületen. A HVIM aktivistái október végén fekete zsákot húztak Horn Gyula XIII. kerületi szobrára, nyakába pedig “pufajkás gyilkos” feliratú táblát akasztottak – emlékeztetett az újság.


Figyelemfelkeltő akció volt részünkről, és nem is az első – mondta Incze Béla. “Mindazt, amit mi teszünk, nem befolyásolja az, hogy a Jobbik éppen jobbra vagy balra nyit” – fogalmazott.

Incze Béla hangsúlyozta: téves az az állítás, hogy a Jobbik alapítványa máig támogatja a mozgalmat, hiszen idén már egyetlen forintot sem kaptak a párttól. Közölte: ez nem jelent rossz viszonyt a párttal, azt ugyanakkor elismerte, hogy egyre többször vesznek részt az új radikális mozgalom, az Erő és Elszántság rendezvényein.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Meg kell őrizni Európa önazonosságát

  Meg kell őrizni Európa önazonosságát

  Meg kell őrizni a háromezer éves közös kultúrában gyökerező európai identitást, és az Európai Unióban (EU) a bürokrácia fölé kell kerekedni a politikai vezetés megerősítésével – mondta Antonio Tajani, az Európai Parlament (EP) elnöke csütörtökön a berlini fal ledöntésének 28.

 • Látható, hogy a Soros-párti erők kampánya újra erőre kap

  Látható, hogy a Soros-párti erők kampánya újra erőre kap

  A kormányszóvivő szerint látható, hogy a Soros-párti erők kampánya újra erőre fog kapni; ott vannak az asztalon Brüsszelben azok a tervek, amelyekről kérdéseket tesznek fel a nemzeti konzultációban, és azok az erők, amelyek ezek megvalósításán szervezkednek, dolgoznak az Európai Parlamentben.

 • Deutsch: A Soros-terv “kézzelfogható és fenyegető valóság”

  Deutsch: A Soros-terv “kézzelfogható és fenyegető valóság”

  Az Európai Unió tagállamainak többsége, valamint az unió meghatározó intézményeiben tevékenykedő politikusok jelentős része láthatóan azért tesz, hogy megvalósuljon a Soros-terv, ami egy “kézzelfogható és fenyegető valóság” – jelentette ki Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője csütörtökön a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mándokon.

 • A magyar gazdaság bizonyítványa jobb lett a korábbinál

  A magyar gazdaság bizonyítványa jobb lett a korábbinál

  A magyar gazdaság bizonyítványa egyértelműen jobb lett a korábbinál – kommentálta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Európai Bizottság csütörtökön közzétett őszi gazdasági előrejelzését az M1 tudósítójának…