2017. november 03., péntek
Győző

Program

Indul a Szent Márton-napi Libalakoma

A Szent Márton-napi legenda újjáélesztése, széleskörű megismertetése és népszerűsítése érdekében a Magyar Turisztikai Ügynökség meghirdeti a Szent Márton-napi Libalakomát. A Libalakoma záróakkordja annak az őszi forgalomélénkítő kampánynak, amely népszerűsíti a hazai gasztroturizmust, és ezáltal belföldi utazásra
inspirál.

A Szent Márton-napi Libalakoma kampány elindulását egy sajtótájékoztatón jelentik majd be november 7-én.


A rendezvényt dr. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója tartja. Az őszi, belföldi kampány és a Szent Márton-napi Libalakoma mint országos hagyományteremtő kezdeményezés címmel.

Jelen lesz még Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke is, aki a Szent Márton-napi tradicionális ételekről és a liba alapú fogások szerepéről beszél a magyar gasztronómiában. Krasznai Zsófia, nemzetközi borakadémikus témája: Az újbor jellegzetességei, liba étel és bor párosítása lesz.

A rendezvény meghívottai Szulló Szabina konyhafőnök szervírozásában különleges liba ételeket kóstolhatnak majd.

A sajtótájékoztató időpontja: 2017. november 7. kedd, 09:30 óra

Helyszíne: Belvárosi Piac, 1054 Budapest, Hold u. 13.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csodagömb – cirkuszi nagykarácsony

  Csodagömb – cirkuszi nagykarácsony

  November 4-én, szombaton este mutatja be Csodagömb – Cirkuszi Nagykarácsony című új műsorát a Fővárosi Nagycirkusz. A klasszikus cirkuszi számokból felépülő műsor varázslatos világában fellépnek zsonglőrök, akrobaták, bűvészek, lovas akrobaták (egyenesen Minszkből), egy megnyerő stílusú illuzionista, egy bájos indiai elefánt és egy varázslattal kacérkodó un.

 • Forrt a levegő, izzott a parkett

  Forrt a levegő, izzott a parkett

  Október utolsó hétvégéjén a tánc, a ritmus, a csillogás varázslata lengte be a Zalakerámia – Sport- és Rendezvénycsarnokot, ahol az első napon a X. Zala Open Nemzetközi Standard és Latin Formációs Táncversenyen, a második napon pedig a XVIII.

 • Mi leszel, ha nagy leszel?

  Mi leszel, ha nagy leszel?

  A kamaszok nagy részének fogalma sincs, mivel szeretne foglalkozni a jövőben – erre a gondolatra alapozva október végén az Apáczai Csere János Művelődési Központ biztosított helyszínt a háromnapos rendezvénynek, ahol diákok tekinthettek be a szakmák és mesterségek világába.