EUR: 322,46 Ft
CHF: 279,85 Ft
2018. június 20., szerda
Rafael

Egyéb Nagykanizsa

Irodalmi csevej

Rendhagyó irodalomórát tartottak a Kőrösi-Péterfy Általános Iskola Székhelyintézményében. A fiataloknak Erdős Attila nagykanizsai költő és beszélgetőtársa, Kardos Ferenc, a városi könyvtár igazgatóhelyettese mesélt és gitározott.

Mint Baranyai Dóra és Széll Kata 8. b-s diákok beszámolójából kiderül, számukra különleges volt ez a rendezvény, mert betekintést nyerhettek a költő életébe és mindennapjaiba.


Erdős Attila és Kardos Ferenc közelebb hozta az irodalmat a gyerekekhez (Fotó: Kőrösi-Péterfy Általános Iskola)

„Megtudhattuk, hogyan kezd neki verseinek, meséinek, hogy alakulnak, hogyan válnak azok véglegessé” – fogalmaztak a fiatalok. „Egy állatmeséjét fel is olvasta. Jó barátja, a szintén költő Kardos Ferenc gitárkísérettel elénekelte nekünk néhány versét. A megzenésített vagy elmondott versek hangulata magával ragadott bennünket. Reméljük, jól érezték magukat vendégeink, legközelebb is nagy örömmel várjuk őket. Erdős Attila több kötetét az iskola könyvtárának ajándékozta, így lehetőségünk lesz megismerni a többi írását is” – zárul a beszámoló.

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Japán 2-1-re legyőzte a harmadik perctől emberhátrányban futballozó Kolumbiát kedden a H csoport első fordulójának szaranszki mérkőzésén az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

 • Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt helyezett előzetes letartóztatásba egy hónapra két férfit a Miskolci Járásbíróság. Egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon és környékén – közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel hétfőn.

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.