EUR: 322,22 Ft
CHF: 285,10 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Nagykanizsa

Irodalmi csevej

Rendhagyó irodalomórát tartottak a Kőrösi-Péterfy Általános Iskola Székhelyintézményében. A fiataloknak Erdős Attila nagykanizsai költő és beszélgetőtársa, Kardos Ferenc, a városi könyvtár igazgatóhelyettese mesélt és gitározott.

Mint Baranyai Dóra és Széll Kata 8. b-s diákok beszámolójából kiderül, számukra különleges volt ez a rendezvény, mert betekintést nyerhettek a költő életébe és mindennapjaiba.


Erdős Attila és Kardos Ferenc közelebb hozta az irodalmat a gyerekekhez (Fotó: Kőrösi-Péterfy Általános Iskola)

„Megtudhattuk, hogyan kezd neki verseinek, meséinek, hogy alakulnak, hogyan válnak azok véglegessé” – fogalmaztak a fiatalok. „Egy állatmeséjét fel is olvasta. Jó barátja, a szintén költő Kardos Ferenc gitárkísérettel elénekelte nekünk néhány versét. A megzenésített vagy elmondott versek hangulata magával ragadott bennünket. Reméljük, jól érezték magukat vendégeink, legközelebb is nagy örömmel várjuk őket. Erdős Attila több kötetét az iskola könyvtárának ajándékozta, így lehetőségünk lesz megismerni a többi írását is” – zárul a beszámoló.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.