EUR: 313,08 Ft
CHF: 267,32 Ft
2018. március 24., szombat
Gábor, Karina

Egyéb Nagykanizsa

Irodalmi csevej

Rendhagyó irodalomórát tartottak a Kőrösi-Péterfy Általános Iskola Székhelyintézményében. A fiataloknak Erdős Attila nagykanizsai költő és beszélgetőtársa, Kardos Ferenc, a városi könyvtár igazgatóhelyettese mesélt és gitározott.

Mint Baranyai Dóra és Széll Kata 8. b-s diákok beszámolójából kiderül, számukra különleges volt ez a rendezvény, mert betekintést nyerhettek a költő életébe és mindennapjaiba.


Erdős Attila és Kardos Ferenc közelebb hozta az irodalmat a gyerekekhez (Fotó: Kőrösi-Péterfy Általános Iskola)

„Megtudhattuk, hogyan kezd neki verseinek, meséinek, hogy alakulnak, hogyan válnak azok véglegessé” – fogalmaztak a fiatalok. „Egy állatmeséjét fel is olvasta. Jó barátja, a szintén költő Kardos Ferenc gitárkísérettel elénekelte nekünk néhány versét. A megzenésített vagy elmondott versek hangulata magával ragadott bennünket. Reméljük, jól érezték magukat vendégeink, legközelebb is nagy örömmel várjuk őket. Erdős Attila több kötetét az iskola könyvtárának ajándékozta, így lehetőségünk lesz megismerni a többi írását is” – zárul a beszámoló.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.