EUR: 310,72 Ft
CHF: 259,53 Ft
2018. április 23., hétfő
Béla

Egyéb Békéscsaba

Ismét bővült a BRSE kerete

A múlt hét szombati hazai mérkőzésen már a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület frissen igazolt játékosait is láthatta a közönség akció közben. A korábban bejelentettek mellett viszont ismét új tagokkal bővült a keret.

Nagy Eszter személyében egy válogatott centerrel erősödött a csapat. A 26 éves, 187 centiméter magas játékos Budapesten, a Közgáz együttesénél ismerkedett meg a sportág alapjaival, majd a Vasasnál folytatta pályafutását. Ezt követte három és fél év az Amerikai Egyesült Államokban, míg a tavalyi idényben a német élvonalban szereplő 1. VC Wiesbaden gárdájánál szerepelt. Eszter kezdő játékosa volt a World Grand Prix-győztes és Eb-szereplő magyar nemzeti csapatnak – tudatta az együttes közösségi oldalán.


Mivel a májusban műtött Bodnár Dorottya teljes felépülésére még várni kell, a bajnoki címvédőnél mindenképp szükség volt egy center leigazolására. – Mindig is csodáltam azt a hangulatot, ami a békéscsabai klubot körülvette. Rengeteg néző jár a meccsekre, a városban imádják a röplabdát az emberek. Az egyesület felépítése, céljai és nem utolsósorban az eredményei egyedülállóak, szeretnék részese lenni a további sikereknek. Alberto Salomoni szakmai munkája számomra garancia a fejlődésre, már a válogatottnál is remekül dolgoztunk együtt. Örülök, hogy itt lehetek, mindent megteszek, hogy segítsem a BRSE csapatát! – mondta Nagy Eszter.

A játékos a 2017/2018-as szezon végéig szóló megállapodást írt alá, melyben szerepel egy olyan kitétel, hogy külföldi csapatba az átigazolási időszak végéig szabadon távozhat.

Ksenija Ivanovic személyében Bajnokok Ligája-tapasztalattal rendelkező ütőt igazolt a csabai együttes. A montenegrói válogatott nyitásfogadó ütője 31 éves, 188 centiméter magas, az előző szezonban az azeri bajnok Telekom Baku játékosa volt, de korábban megfordult a francia, német és belga bajnokságban is. Ksenija a maribori MEVZA Cup-fordulóban már a BRSE színeiben lépett pályára.

– Nyitásfogadó pozícióba mindenképpen szükségünk volt még egy tapasztalt játékosra, aki nemzetközi rutinnal bír. Az ezzel a szinttel járó nyomást még szoknia kell fiatal tehetségeinknek, ez nem megy egyik pillanatról a másikra. A montenegrói sportolót Alberto Salomoni ismerte a német élvonalból, míg Dobi Edina az azeri pontvadászatból. A látottak és a róla hallottak mind emberi, mind pedig szakmai szempontból meggyőztek bennünket, hogy érdemes leigazolnunk. Sokat várunk tőle, reméljük, hogy formálódó együttesünk egyik erőssége lesz – mondta Baran Ádám klubelnök.

Kapcsolódó Cikkek

 • Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megölt, további hármat pedig megsebesített egy lövöldöző férfi vasárnapra virradó éjjel az egyesült államokbeli Nashville közelében egy Waffle House étteremben.

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.