EUR: 324,08 Ft
CHF: 287,13 Ft
2018. szeptember 24., hétfő
Gellért, Mercédesz

Egyéb Eger

Ismét fokozódik a szmoghelyzet

Minden évszaknak megvannak a ránk leselkedő veszélyei, de ezek közül is kiemelkedik az ősz, amikor a pincékben lévő mustgáztól kezdve a különböző fűtési módszereken át a városokban gondot okozó szmogig elég sok olyan dolog van, ami megnehezíti a mindennapjainkat. Minden évben tucatnyi tragédia történik a koszos kazánok, kályhák miatt, a rossz minőségű tüzelőanyagok használatával pedig ismét füstbe borul a város.

Az egri Életfa Környezetvédő Szövetség több szempontból is aggályosnak tartja az elmúlt években újra gondot okozó rossz fűtési szokásokat. Az elmúlt két hétben ismét voltak olyan napok, amikor a kifogásolható szintet érte el Eger levegőminősége. A nem fával – hanem sok esetben káros tüzelőanyagokkal – való fűtés a legnagyobb probléma, amely városunk levegőjét szennyezi, az arra érzékenyeknél gondot okoz, légzési nehézségek adódhatnak.


Sok esetben káros tüzelőanyagokkal fűtenek

– Ez egy igen régóta tartó probléma Egerben, amelynek megoldásán az sem segít, hogy ilyen szempontból nagyon rossz földrajzi adottságokkal rendelkezik a város, egy szűk völgyben van. A sok esetben korszerűtlen tüzelési technikával rendelkező otthonokban ráadásul olyan dolgokkal fűtenek az emberek, amelyeket nagyon nem kellene elégetni – boncolgatja a problémát Csathó Tibor, a szövetség alelnöke.

A fűtés korszerűtlenségén túl a fokozott – és sok esetben elviselhetetlen – forgalom sem segít a szmog felszámolásában. Ez nem a jelenlegi útfelújítások miatt kialakult dugók révén lett vállalhatatlan, hanem egyébként is elérte Eger a közlekedési kapacitás felső határát.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek