EUR: 322,48 Ft
CHF: 279,73 Ft
2018. június 20., szerda
Rafael

Egyéb Eger

Ismét fokozódik a szmoghelyzet

Minden évszaknak megvannak a ránk leselkedő veszélyei, de ezek közül is kiemelkedik az ősz, amikor a pincékben lévő mustgáztól kezdve a különböző fűtési módszereken át a városokban gondot okozó szmogig elég sok olyan dolog van, ami megnehezíti a mindennapjainkat. Minden évben tucatnyi tragédia történik a koszos kazánok, kályhák miatt, a rossz minőségű tüzelőanyagok használatával pedig ismét füstbe borul a város.

Az egri Életfa Környezetvédő Szövetség több szempontból is aggályosnak tartja az elmúlt években újra gondot okozó rossz fűtési szokásokat. Az elmúlt két hétben ismét voltak olyan napok, amikor a kifogásolható szintet érte el Eger levegőminősége. A nem fával – hanem sok esetben káros tüzelőanyagokkal – való fűtés a legnagyobb probléma, amely városunk levegőjét szennyezi, az arra érzékenyeknél gondot okoz, légzési nehézségek adódhatnak.


Sok esetben káros tüzelőanyagokkal fűtenek

– Ez egy igen régóta tartó probléma Egerben, amelynek megoldásán az sem segít, hogy ilyen szempontból nagyon rossz földrajzi adottságokkal rendelkezik a város, egy szűk völgyben van. A sok esetben korszerűtlen tüzelési technikával rendelkező otthonokban ráadásul olyan dolgokkal fűtenek az emberek, amelyeket nagyon nem kellene elégetni – boncolgatja a problémát Csathó Tibor, a szövetség alelnöke.

A fűtés korszerűtlenségén túl a fokozott – és sok esetben elviselhetetlen – forgalom sem segít a szmog felszámolásában. Ez nem a jelenlegi útfelújítások miatt kialakult dugók révén lett vállalhatatlan, hanem egyébként is elérte Eger a közlekedési kapacitás felső határát.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Japán 2-1-re legyőzte a harmadik perctől emberhátrányban futballozó Kolumbiát kedden a H csoport első fordulójának szaranszki mérkőzésén az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

 • Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt helyezett előzetes letartóztatásba egy hónapra két férfit a Miskolci Járásbíróság. Egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon és környékén – közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel hétfőn.

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.