EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Eger

Ismét fokozódik a szmoghelyzet

Minden évszaknak megvannak a ránk leselkedő veszélyei, de ezek közül is kiemelkedik az ősz, amikor a pincékben lévő mustgáztól kezdve a különböző fűtési módszereken át a városokban gondot okozó szmogig elég sok olyan dolog van, ami megnehezíti a mindennapjainkat. Minden évben tucatnyi tragédia történik a koszos kazánok, kályhák miatt, a rossz minőségű tüzelőanyagok használatával pedig ismét füstbe borul a város.

Az egri Életfa Környezetvédő Szövetség több szempontból is aggályosnak tartja az elmúlt években újra gondot okozó rossz fűtési szokásokat. Az elmúlt két hétben ismét voltak olyan napok, amikor a kifogásolható szintet érte el Eger levegőminősége. A nem fával – hanem sok esetben káros tüzelőanyagokkal – való fűtés a legnagyobb probléma, amely városunk levegőjét szennyezi, az arra érzékenyeknél gondot okoz, légzési nehézségek adódhatnak.


Sok esetben káros tüzelőanyagokkal fűtenek

– Ez egy igen régóta tartó probléma Egerben, amelynek megoldásán az sem segít, hogy ilyen szempontból nagyon rossz földrajzi adottságokkal rendelkezik a város, egy szűk völgyben van. A sok esetben korszerűtlen tüzelési technikával rendelkező otthonokban ráadásul olyan dolgokkal fűtenek az emberek, amelyeket nagyon nem kellene elégetni – boncolgatja a problémát Csathó Tibor, a szövetség alelnöke.

A fűtés korszerűtlenségén túl a fokozott – és sok esetben elviselhetetlen – forgalom sem segít a szmog felszámolásában. Ez nem a jelenlegi útfelújítások miatt kialakult dugók révén lett vállalhatatlan, hanem egyébként is elérte Eger a közlekedési kapacitás felső határát.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.