2017. november 13., hétfő
Szilvia

Belföld

Ismét növekszik a világ szén-dioxid-kibocsátása 2017-ben

Három évnyi magas szinten stagnálás után idén várhatóan ismét növekszik, mintegy 2 százalékkal a világ szén-dioxid-kibocsátása.

Szakértők szerint az év végéig összesen 41 gigatonnányi szén-dioxid juthat a légkörbe, ami 2 százalékos növekedést jelent.

A széndioxid-kibocsátás nagy része – mintegy 37 gigatonna – a fosszilis égéstermékek használatából származik. A kutatók adataikat az Environmental Research Letters című szaklapban mutatták be.

Elsősorban Kína járul hozzá jelentősen a kibocsátás növekedéséhez – áll a Bonnban zajló ENSZ- klímakonferenciához időzített jelentésben. A 2018-as évre is növekedéssel számolnak a szakértők.

“Különböző tényezők utalnak a 2018-as emelkedésre. Ez igazán aggodalomra ad okot” – mondta Robert Jackson, a Stanford Egyetem kutatója.

Kapcsolódó Cikkek

 • Fidesz: Erősödni fog Brüsszel és a Soros-szervezetek támadása

  Fidesz: Erősödni fog Brüsszel és a Soros-szervezetek támadása

  Arra kell számítani, hogy erősödik a következő napokban, hetekben Brüsszel és a Soros-szervezetek Magyarország elleni támadássorozata, és felgyorsul a Soros-terv végrehajtása – mondta hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

 • Még soha nem volt ilyen nagy a német beruházási kedv Magyarországon

  Még soha nem volt ilyen nagy a német beruházási kedv Magyarországon

  Még soha nem volt ilyen nagy a német beruházási kedv Magyarországon a rendszerváltoztatás óta, a növekvő gazdasági teljesítmény vonzza a német befektetőket – mondta az emberi erőforrások minisztere hétfőn Budapesten, miután tárgyalt a Német Középvállalati Szövetségének (BVMW) delegációjával.

 • Folytatódhat a növekedés az építőiparban

  Folytatódhat a növekedés az építőiparban

  Az építőipar szerződésállományának bővülése is arra mutat, hogy folytatódhat a szektorban a növekedés – kommentálták a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn közölt jelentését piaci elemzők az MTI-nek.