2017. november 14., kedd
Aliz

Belföld

Jelentősen nőtt a Fidesz népszerűsége

A Fidesz–KDNP népszerűsége októberben hat százalékkal nőtt, és jelenleg 49 százalékon áll – írta a Magyar Nemzet az Iránytű Intézet friss felmérése alapján. A kutatás szerint az elmúlt hónapban nem változott a Jobbik támogatottsága, így jelentősen leszakadva, 22 százalékos táborral követik a Fideszt. Botka László volt szocialista miniszterelnök-jelölt visszalépése nem tett jót az MSZP-nek, a biztos pártválasztóknak már csak hét százaléka rokonszenvezik a párttal, szemben a szeptemberi 11 százalékkal.

A DK és az LMP a bejutási küszöb felett áll, előbbi nyolcról hét százalékra változott, utóbbi hétről nyolc százalékra erősödött. A Momentum három, az Együtt és a Párbeszéd, illetve a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) egy-egy százalékos támogatottsága elmarad az ötszázalékos parlamenti bejutási küszöbtől.


A teljes népesség körében is stabilan vezet a Fidesz, támogatottsága eléri a 34 százalékot. A pártot választani tudók körében szintén a Fidesz vezet: az előző havi 41 százalékos támogatottságukat 46 százalékra növelték.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Újraindul a hazai pilótaképzés a következő tanévtől

  Újraindul a hazai pilótaképzés a következő tanévtől

  Két évtized után újraindul a hazai felsőfokú pilótaképzés a 2018/2019-es tanévtől a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Hadtudományi és Honvédtisztképző Karán – jelentette be az NKE Katonai Repülőintézet vezetője kedden Szolnokon, a Magyar Honvédség (MH) 86.

 • Szijjártó: Andorra fontos szövetségese lesz Magyarországnak

  Szijjártó: Andorra fontos szövetségese lesz Magyarországnak

  Andorra két nagyon fontos ügyben, az új ukrán oktatási törvény és az uniós adóharmonizációs törekvések vonatkozásában is fontos szövetségese lesz Magyarországnak – összegezte Szijjártó Péter külügyminiszter hivatalos andorrai látogatását az MTI-nek kedden telefonon.

 • A Jobbik átvette a hatalmat a Magyar Nemzetnél

  A Jobbik átvette a hatalmat a Magyar Nemzetnél

  Schlecht Csaba lett a Magyar Nemzet új főszerkesztője, miközben Faragó Csaba, az ÁPV Zrt. és az MVM Zrt. korábbi vezetője váltotta Simicska Ádámot a Magyar Nemzet napilapot kiadó és az MNO.

 • Elemzők szerint tovább gyorsulhat a magyar GDP növekedése

  Elemzők szerint tovább gyorsulhat a magyar GDP növekedése

  A harmadik negyedévben magasabb fokozatra kapcsolt a gazdaság, bár a tényadat picit alacsonyabb lett a 3,7 százalékos előzetes piaci konszenzusnál. Az év utolsó negyedévében a gazdasági aktivitás tovább erősödhet – így kommentálták piaci elemzők a Központi Statisztikai Hivatalnak KSH) a GDP alakulásáról kedden kiadott első becslését.