EUR: 324,13 Ft
CHF: 278,61 Ft
2018. július 18., szerda
Frigyes

Életmód

Jó barát a munkában

Számos barátság szövődik a munkahelyeken, és az is gyakori, amikor a barátokból kollégák lesznek. De hogyan hat ez a munkavégzésre?

A tapasztalatok szerint ha a kollégák között barátság szövődik, javul  a dolgozók hangulata és a munka minősége is. Szívesebben dolgoznak, könnyebben veszik az akadályokat. A munkapszichológus szerint ha a dolgozók többségének a pénznél és a karriernél fontosabb, hogy a munkahelyén olyan emberek között legyen, akiket szeret és akiket a barátainak mondhat, akkor azt nem érdemes feladnia egy jobb pozícióért vagy a másik cégnél elérhető magasabb fizetésért.


A munkahelyi barátok – ha nem is maradnak azok az idők végezetéig ugyanazzal az intenzitással – a későbbiek során is kiváló kapcsolati tőkét jelenthetnek. Ha valaki főnöki pozícióba kerül, könnyen lehet, hogy először a régi, jó kollégák, haverok közül próbál majd alkalmas embereket toborozni – vagyis a munkahelyi barátság akár befektetés is lehet.

A barátság próbája:

– ha a barátunk a céghez kerül és kollégánk lesz
– ha a barátunk gyenge teljesítménye miatt nem kap a csapat jutalmat
– ha a barátunkat főnökké nevezik ki
– ha a barátunkkal egy projektmunkában szakmai vitába keveredünk
– ha egy munkahelyi szakmai vitában nem a barátunk, hanem a „szimpla” kollégák mellé állunk

Kapcsolódó Cikkek

  • Jó befektetés a garázs

    Jó befektetés a garázs

    A lakáspiaci áremelkedés, a magyar autópiac jelentős bővülése, a parkolási díjak emelkedése és a parkolóhelyek szűkössége is hozzájárult a garázspiac átalakulásához.

  • Ez okozhatja a szemszárazságot!

    Ez okozhatja a szemszárazságot!

    Minden harmadik embert érinti a száraz szem betegség, idősebb korban pedig ennél is gyakoribb, főként a nők körében – mondta Dr. Németh János. A Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikájának tudományos igazgatóhelyettese hozzátette, hogy a szemfelszínt, a kötőhártyát és a szaruhártyát könnyréteg védi a kiszáradástól, és ez a funkció sérül ezen kórkép során. Nagyon sok minden okozhatja, például az, hogy nem megfelelő a könny összetétele vagy mennyisége, de lehet gyógyszerek mellékhatása, illetve környezeti tényezők hatása is.