2018. április 25., szerda
Márk

Egyéb Nagykanizsa

„Jogérző nép még el nem veszett…”

A kiegyezés 150. és Deák Ferenc születésének 214. évfordulója alkalmából szervezett tudományos emlékülést a megyei könyvtár és a megyei törvényszék a Magyar Jogászegylet Zala Megyei Szervezetével közösen. A Jogérző nép még el nem veszett… címet viselő konferenciát dr. Darák Péter, a Kúria elnöke nyitotta meg.

A rendezvényt abban a díszteremben – az egykori vármegyei közgyűlési teremben – tartották, ahol egykor Deák Ferenc is gyakran megfordult. A megnyitót követően a résztvevők előadásokat hallhattak a kiegyezés koráról, annak előzményeiről és hatásáról, a Göcseji Múzeum történésze, Béres Katalin pedig a kiegyezés előkészítéséhez kapcsolódó egyik zalai helyszínt, Pusztaszentlászlót mutatta be.

Kapcsolódó Cikkek

 • Helyreigazítás

  A “Sorra hódolnak be az LMP emberei Simicskának” című cikkünkben valótlanul állítottuk…

 • A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  Szegedről indult Tóth Tamás Sándor tanítóképzős hallgató fotókiállítása, amely a szelfik – azaz önportrék – mögötti valóságot mutatja meg, ezzel felhívva a figyelmet a minket körülvevő társadalmi problémákra, amelyekről sok esetben, akarva vagy akaratlanul, de nem veszünk tudomást.

 • Tovább tart a jó széria

  Tovább tart a jó széria

  A férfi kosár- és vízilabda bajnokságokban már a középszakasz zajlik, és ahogy azt a korábbi években megszokhattunk, a Szolnoki Olaj és a Szolnoki Dózsa-Közgép is a felsőházban érdekelt.