EUR: 322,45 Ft
CHF: 281,99 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Nagykanizsa

„Jogérző nép még el nem veszett…”

A kiegyezés 150. és Deák Ferenc születésének 214. évfordulója alkalmából szervezett tudományos emlékülést a megyei könyvtár és a megyei törvényszék a Magyar Jogászegylet Zala Megyei Szervezetével közösen. A Jogérző nép még el nem veszett… címet viselő konferenciát dr. Darák Péter, a Kúria elnöke nyitotta meg.

A rendezvényt abban a díszteremben – az egykori vármegyei közgyűlési teremben – tartották, ahol egykor Deák Ferenc is gyakran megfordult. A megnyitót követően a résztvevők előadásokat hallhattak a kiegyezés koráról, annak előzményeiről és hatásáról, a Göcseji Múzeum történésze, Béres Katalin pedig a kiegyezés előkészítéséhez kapcsolódó egyik zalai helyszínt, Pusztaszentlászlót mutatta be.

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.