2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb Nagykanizsa

„Jogérző nép még el nem veszett…”

A kiegyezés 150. és Deák Ferenc születésének 214. évfordulója alkalmából szervezett tudományos emlékülést a megyei könyvtár és a megyei törvényszék a Magyar Jogászegylet Zala Megyei Szervezetével közösen. A Jogérző nép még el nem veszett… címet viselő konferenciát dr. Darák Péter, a Kúria elnöke nyitotta meg.

A rendezvényt abban a díszteremben – az egykori vármegyei közgyűlési teremben – tartották, ahol egykor Deák Ferenc is gyakran megfordult. A megnyitót követően a résztvevők előadásokat hallhattak a kiegyezés koráról, annak előzményeiről és hatásáról, a Göcseji Múzeum történésze, Béres Katalin pedig a kiegyezés előkészítéséhez kapcsolódó egyik zalai helyszínt, Pusztaszentlászlót mutatta be.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.