EUR: 317,38 Ft
CHF: 279,89 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Nagykanizsa

„Jogérző nép még el nem veszett…”

A kiegyezés 150. és Deák Ferenc születésének 214. évfordulója alkalmából szervezett tudományos emlékülést a megyei könyvtár és a megyei törvényszék a Magyar Jogászegylet Zala Megyei Szervezetével közösen. A Jogérző nép még el nem veszett… címet viselő konferenciát dr. Darák Péter, a Kúria elnöke nyitotta meg.

A rendezvényt abban a díszteremben – az egykori vármegyei közgyűlési teremben – tartották, ahol egykor Deák Ferenc is gyakran megfordult. A megnyitót követően a résztvevők előadásokat hallhattak a kiegyezés koráról, annak előzményeiről és hatásáról, a Göcseji Múzeum történésze, Béres Katalin pedig a kiegyezés előkészítéséhez kapcsolódó egyik zalai helyszínt, Pusztaszentlászlót mutatta be.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.