EUR: 310,24 Ft
CHF: 258,68 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Belföld

Jól vizsgázott a metrópótlás – Fotók!

Remekül működött tegnap reggel, majd napközben is a 3-as metró Lehel tér és Újpest-központ közötti szakaszának autóbuszos pótlása. Mint ismert, a metróvonal északi szakaszának felújítása várhatóan 2018 végén fejeződik be.

Sokan tartottak attól, hogy november 6-án, vagyis tegnap reggel összeomlik a tömegközlekedés a 3-as metró megkezdett felújítása miatt. Elsősorban az ellenzéki pártok „vészmadárkodtak”. Az MSZP közösségi oldalára felkerült Horváth Csaba sajtótájékoztatójának videója is. A szocialista párt alelnöke azonban alaposan leégette magát, ugyanis szánalmas módon azt adta a videó címének: „Tarlós átverte a metrópótló buszokkal a budapestieket”. Közben pedig semmiféle tömegközlekedési káoszról nem volt szó, sőt a Lokál által megkérdezett utazók rendkívül kedvező tapasztalataikról számoltak be.


– Nagyon flottul ment reggel minden – mondta lapunknak Deme Judit, akivel délelőtt találkoztunk az Árpád hídnál, a 3-as metrópótló busz megállójában. A fiatal hölgy elmondta, hogy szinte várakozás nélkül tudott felszállni a buszra. – Persze, ez kellemetlenebb, mint a metrózás, de valamit valamiért. Nyáron egyébként én mindig kerékpárral járok – tette hozzá Judit.

A nyugdíjas Komlós Józsefné Újpest-központtól vásárolni indult az Árpád hídi megállóig. – Nagyjából fél perc múlva már jött is a busz, nem is voltak nagyon sokan rajta – mondta elégedetten az idős hölgy.


Virizlay Krisztián egyáltalán nem bánkódott a kialakult helyzet miatt. – A metróra sokszor 5-6 percet is kellett várnom, most még egy cigit sem tudtam elszívni, mert nagyjából egy percet kellett csak várakoznom. Remélem hosszabb távon is így fog működni a helyettesítés, mint az első nap – mosolyodott el Krisztián.

– A BKV és a BKK szakemberei mindent megtettek, hogy a lehető legkisebb fennakadással járjon a 3-as metró felújítása – mondta Tarlós István főpolgármester hétfő reggel a TV2 Mokka című műsorában.

Nyilatkozott Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója is, aki elmondta: átlagosan 45 másodpercenként indulnak a 3-as metrót kiváltó járatok a reggeli időszakban. A vezérigazgató szerint elegendő sofőr és jármű áll rendelkezésre a 3-as metró kiváltására.

Buszok Újpest és a Lehel tér között

A metróvonal északi szakaszának felújítása idején (várhatóan a jövő év novemberéig) a 3-as metró Újpest-központ és a Lehel tér között nem közlekedik. Hétköznap esténként 20.30-tól, valamint hétvégenként a teljes vonalon pótlóbuszok szállítják az utasokat. A Lehel tértől Újpest felé a Váci úton át az M3-as és M3A jelzésű pótlóbuszokkal lehet utazni – előbbi az Árpád üzletházig, utóbbi Újpest-központig közlekedik. Rákospalota, illetve Káposztásmegyer felől közvetlenül, átszállás nélkül a 12M és 14M jelzésű metrópótló villamosokkal lehet eljutni az M3-as metró Lehel téri állomásáig.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rogán: Jottányit sem engedünk

  Rogán: Jottányit sem engedünk

  “Ágyútűz fog zúdulni ránk, de ez az ágyútűz egy olyan erődöt fog érni, amelyet a magyar emberek keményen megerősítettek április 8-án. Mi ki fogunk tartani, a bevándorláspolitika ügyében egy jottányit sem engedünk “– mondta a PestiSrácok.

 • Kisétált az őrizetből Gyárfás

  Kisétált az őrizetből Gyárfás

  Nem kezdeményezte a Fenyő-gyilkosság felbujtójaként meggyanúsított Gyárfás Tamás előzetes letartóztatását a Fővárosi Főügyészség, így a mai tárgyaláson arról dönt a bíróság, hogy a gyanúsított kap e nyomkövetőt a bokájára vagy sem.

 • Újabb migránshullámot gerjeszt az unió

  Újabb migránshullámot gerjeszt az unió

  Már nem is kell átkelniük Európán, az EU áttelepítési programja keretében 40 ezer migránst maga az Európai Bizottság segít ide jutni az áttelepítési programmal, amelybe most újabb 10 ezer főt vonnak be – erről Dimitrisz Avramopulosz, a bizottság migrációs ügyekért felelős tagja nyilatkozott azután, hogy tárgyalt Horst Seehofer német belügyminiszterrel.